Hrvatski su ugostitelji povodom Europskog prvenstva u nogometu ponudili zanimljiva i kreativna jela za sve svoje goste. I restoran Inst@food na Kajzerici u Zagrebu jedan je od onih iz čije se ponude ističe jedno osebujno navijačko jelo – Burger Euro 2020.

"Kombinirao sam po glavi što napraviti, a onda sam došao do zaključka da je najbolje jednostavno spojiti dva možda i najprodavanija naša burgera - istarski i burger šefa kuhinje," kaže nam Domagoj Delač, vlasnik Inst@fooda.

Restoran Instafood na zagrebačkoj Kajzerici - 7 Hrana i piće Instafood: Novi restoran u Zagrebu u kojem svi žele probati burger s francuskom salatom

Ovo se monumentalno jelo može nazvati i burgerom na dva kata ili burger-tornjem jer obuhvaća čak dva brioš peciva i dvije juneće pljeskavice od 180 grama.

U donji dio idu Aioli umak, masline, sušene rajčice, tartufata, pršut, cherry rajčice, rikola i Grana Padano, a u gornji BBQ umak, krastavci, luk pržen u pivu, pečena paprika, hrskava panceta, pečeni šampinjoni, zelena salata i ementaler.

"Uz burger se služe i krumpirići, a u stilu Salt Baea sve prelijevamo topljenim sirom Cheddar," kaže nam g. Delač.

Cijena tog posebnog burgera je 99 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju