"Od malih nogu sanjao sam o otvaranju svog restorana jer uživam u hrani i u spajanju različitih okusa. S obzirom na to da sam iz Tkalčićeve ulice koja je poznata po ugostiteljstvu, cijeli život sam gledao kako drugi rade, učio o poslu i smišljao neke svoje ideje koje sam sad implementirao u ovaj projekt," započinje priču Domagoj Delač, vlasnik restorana Instafood koji se nedavno otvorio na Kajzerici (Podbrežje X. 26).
Instafood je zapravo pizza, burger i pancake bar čija se glavnina ponude oslanja na ove tri vrste iznimno popularnih i traženih jela u Zagrebu, a koji se rijetko kad mogu naći pod istim krovom.
"Obožavam jesti i stalno isprobavam različite kombinacije hrane. Vjerujem da nikada ne treba siliti nešto jer je važno da se namirnice sjedine," ističe g. Delač koji je mjesecima osmišljavao jelovnik svojeg restorana. Ipak, završnu riječ oko toga što će se naći na njemu imali su upravo stanovnici Kajzerice.
"Susjedima smo doslovce dijelili hranu kad smo sastavljali meni. Isprobavali smo svaku stavku svakog jela, jednu po jednu. I otvorili tek kad su susjedi dali zeleno svjetlo. Dijelili smo u kvartu klopu, davali ljudima da isprobaju pizze, burgere, palačinke... I njihovo mišljenje bilo nam je mjerodavno radimo li dobro ili trebamo raditi drukčije. Ionako je to hrana koju će oni jesti," kaže vlasnik Instafooda koji i sam danas živi u ovom mirnom obiteljskom kvartu i koji mu je želio ponuditi zanimljivu gastro priču.
Zagrebački burger s francuskom salatom (Foto: PR)
ZAGREBAČKI BURGER S FRANCUSKOM SALATOM
Najveći hit u ponudi? Zagrebački burger s pljeskavicom od 100 posto junećeg mesa u finom brioš pecivu koji se poslužuje s debelim slojem domaće francuske salate, ementaler sirom, iceberg salatom, BBQ umakom, lukom i papričicama jalapeno.
"Ideja o tom burgeru došla mi je kad sam bio na ručku kod šogorice koja radi fenomenalnu francusku salatu s domaćim sastojcima. Kako smo je i tada jeli uz meso, a bilo je izvrsno, odlučili smo isprobati u burgeru. I ispalo je fenomenalno! Od toga dana šogorica radi francusku salatu s domaćim namirnicama iz njezina vrta u Dugoj Resi koju stavljamo u zagrebački burger."
U ponudi je i dalmatinski burger s mozzarellom, zelenim maslinama, rikolom i cherry rajčicama, zagorski burger koji kombinira sočno juneće meso s cheddar sirom, šampinjonima s grila, prženim lukom i suhim šljivama, istarski u kojem se može naći i pršut, tartufata, grana padano i sušene rajčice te slavonski koji dolazi s pečenom paprikom, ljutim feferonima i blagim ajvarom.
Nisu zaboravili niti na vegane – tu je i specijalno vegansko pecivo s veganskom pljeskavicom Beyond Meat s pečenom ciklom, karameliziranim lukom u pivu, šampinjonima i paprikom s grila, zelenom salatom iceberg, rajčicom, BBQ umakom i guacamoleom. Cijene burgera kreću se od 45 do 57 kuna.
U ponudi restorana je 10 finih pizza (Foto: PR)
KULTNA PIZZA
U Instafoodu su ponosni i na ponudu pizza, a posebice kultnu Napoletanu.
"Tijesto je dva dana odležano, od najskupljeg “zero-zero” brašna, a brižno ga radi pekar Marjan iz Dugog Sela. Neko vrijeme stoji na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku. I tako ukrug. U sredini je tijesto tanko, ima hrskave rubove, ali ne smije biti gnjecavo," ističe g. Delač.
Pizze se prodaju po cijeni od 60 do 69 kuna ovisno o željenoj vrsti, a rade od sočnih rajčica San Marzano, mozzarelle fior di latte, domaćeg povrća i raznih drugih dodataka.
"Nazive naših pizza prate i namirnice. Pa je tako na dalmatinskoj pizzi tuna, uz kapare, rikolu, češnjak i maslinovo ulje s Brača. Na istarskoj pizzi je istarski pršut i ulje od tartufa iz Buja, na slavonskoj pizzi je baranjski kulen... Bio nam je cilj da svaka pizza osim naziva ima i sastojke iz kraja po kojem nosi ime."
S obzirom na blizinu dvaju škola u Instafoodu se mogu naći i pileći nuggetsi s pomfritom, sendvič s otkoštenim i mariniranim batkom i zabatkom koji se peče na roštilju, ali i palačinke. Odabrati možete razne nadjeve od Kinder Buena, Nutelle i Linolade do sladoleda.
Palačinke Instafooda (Foto: PR)
KAO DA SI U VLASTITOM DNEVNOM BORAVKU
Jela se sukladno trenutno epidemiološkoj situaciji služe samo na terasi – na manju stane tri do četiri stola, a na veću njih desetak.
"Imamo kožne fotelje – čak i Chesterfield kauče na terasi u koje se doslovno možeš zavaljati i jesti kao da si u vlastitom dnevnom boravku. Za one koji žele nešto brzinski pojesti tu je i nekoliko visokih stolova," kaže vlasnik.
Hrana se dakako može naručiti i za van preko popularnih dostavljačkih platformi Pauza, Glovo, Wolt i Bolt, a pokriva područje Novog Zagreba i zapadnog dijela grada. Po nju možete doći i sami, a naručite li pritom pizzu dobit ćete 10 posto popusta za osobno preuzimanje.
"Volimo dostavljati, ali ipak više volim da nam ljudi osobno dođu u restoran, da vide kako pripremamo njihovu hranu. Volimo i porazgovarati s njima. Zbog toga uvijek imamo popuste na osobno preuzimanje. No uz to svako malo imamo nekakve akcije. Primjerice, jednu subotu organizirali smo "Dan otvorenih vrata" pa smo na svu hranu dali 50 posto popusta. Bio je toliki interes da smo u nekoliko sati rasprodali gotovo sve. Isto tako, u svakodnevnoj ponudi imamo akciju 'Doručak šampiona' koja uključuje burger, cijeđeni sok i kavu za 49 kuna. Ljudi nas zovu od ranog jutra i naručuju upravo to," ističe Domagoj Delač.
Što sve možete naći u Instafoodu? Ime restorana najbolje opisuje njegovu ponudu – jela koja tako dobro izgledaju da biste im stisnuli lajk na Instagramu, ali ih i sami poslikali i pohvalili se svojim tanjurom na društvenim mrežama.
Domagoj Delač, vlasnik restorana Instafood (Foto: PR)