Brojimo sitno do uzbudljvog kompleksa Park kneževa u zagrebačkoj Ulici kneza Borne - novog pekarskog laboratorija koji će biti otvoren od ranog jutra do ponoći. Boogie Lab koji se raširio na više od 450 kvadrata osmišljen je kao craft pekarnica, bistro i bar u jednom s čak 150 mjesta za sjedenje. Vani će se pak uživati u lijepo dizajniranoj, prostranoj terasi. Ideja je bila stvoriti udoban prostor koji svojim izgledom vodi u vrijeme američke prohibicije, namijenjen uživanju u hrani, piću i glazbi. Iza projekta stoje poznata lica Karlo Vulin, i Mladen Vidović.

"Imali smo odriješene ruke prilikom uređenja. Želja nam je da se ljudi zaista dobro osjećaju u ovom prostoru. Koncept najbolje opisuje slogan sunshine, moonlight i good times preuzet od poznatog refrena pjesme Blame It on the Boogie grupe Jacksons 5!" – otkriva Mladen Vidović, prema čijim je idejama dizajniran prostor.

Laboratorij okusa bi trebao opravdati svoje ime razvijanjem novih jela od jutra do mraka. Od sedam sati ujutro moći ćemo sjesti na doručak ili ga ponijeti sa sobom. U ponudi će biti peciva od lisnatog tijesta s raznim nadjevima, kombinacije kiselih gljiva i bešamela, pečenih cherry rajčica, pesta od bosiljka do egzotičnih spojeva poput kimchia i pizze.

Boogie - 17 Boogie - 17 (Foto: PR)

U vrijeme bruncha, od 9 do 12 sati na jelovniku će biti jela poput jaja Benedikt i šakšuke, a za ručak ćemo moći birati između devet jela među kojima su tjestenine od fermentiranog tijesta s raznim umacima i punjenjima, bogatih salata ili piletine sa sourdough mlincima.

„Namirnice se iskorištavaju maksimalno, primjerice ako ostane kruha, prokuhava se i puštamo da fermentira dva dana, procijedi se i od ostatka mase radimo pastu koju koristimo u okruglicama nalik na falafel. Izdvojeni sok se reducira dok ne dobijemo umak prepun okusa, koji zatim dodajemo raznim jelima. Tako namirnicama dajemo novu namjenu!“ – otkriva Karlo Vulin, jedan od začetnika sourdough revolucije u Hrvatskoj, te dodaje: „Ono što nam ostaje od lisnatog tijesta, koristi se za pripremu slatkog složenca od kruha ili bread puddinga!“ Od 18 sati spušta se zastor dnevnog dijela i kreće večernja ponuda u obliku tapasa.

Boogie - 12 Boogie - 12 (Foto: PR)

Namirnice koje koristi Boogie lokalnog su porijekla, mlijeko je tako s Velebita, sirni proizvodi su iz sirane Vedrine, a povrće je s Dolca. Boogie bar nudi dva blenda Boogie kave te craft piva. Za vinsku priču zadužen je Zvonimir Krželj, dok je barmen Jere Bebić kreirao koktel kartu inspiriran koktelima s početka 20. stoljeća i pića iz razdoblja američke prohibicije.

Kako će izgledati novi pekarski laboratorij u Zagrebu doznat ćemo u srijedu, kada je planirano otvorenje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju