Kad sunce izmili na horizontu, a temperature se u termometru počnu penjati, u potrazi smo za zelenim oazama u gradu koje pružaju osvježenje i dubinsko opuštanje. Zagrebački kafić A'e u Radićevoj 54 jedno je od takvih mjesta.


Štoviše, mnogi mu laskaju da ima terasu s najljepšim pogledom u Zagrebu. Naizgled skriveno od znatiželjnih pogleda, ovo šarmantno i nepretenciozno mjesto poviše Tkalčićeve ulice nudi zapanjujući pogled na zagrebačku katedralu i okolne arhitektonske bisere.

Kad se spustite starinskim stepeništem do terase i udobno smjestite, naručite neko bezalkoholno ili alkoholno piće s njihove pomno osmišljene karte napitaka. Ljubitelje koktela oduševit će kreativna pića na bazi džina poput Zagreb Mulea ili Pornstar martinija, koja se rade s nizozemskim brendom džina Sir Edmond.

Riječ je o prvom džinu u svijetu koji je infuziran bourbon vanilijom koja se dobavlja s otoka La Reunion kod Madagaskara, a dodatno je oplemenjen okusima borovice, đumbira, anđelike, kardamoma i cimeta.

Pogled s terase kafića Pogled s terase kafića (Foto: Uz dopuštenje kafića A 'e)

Ako su craft piva više vaš stil, isprobajte IPAlicious – koktel napravljen od craft piva American IPA, koji za A'e radi domaća pivovara Houblon, a koja se na neočekivan način spaja s aromatičnim i lagano začinjenim likerom Italicus na bazi kore bergamota, limuna, kamilice, lavande i melise.

"Trudimo se što više biti waste free", otkriva nam vlasnik Reno Benčić. Ne samo da su iz ponude u potpunosti uklonili piva u staklenim bocama, plastici i limenkama – u kafiću se mogu popiti samo ona točena, već i u dogovoru s dobavljačima osiguravaju isporuku pića tako da se stvara minimalni otpad.

Jedan su i od rijetkih kafića u Zagrebu koji imaju ozonator – pametni uređaj koji koristi ozon za uklanjanje štetnih tvari poput pesticida ili bakterija s površine hrane, ali i za pročišćavanje i obogaćivanje vode za piće.

Ozonator im olakšava i pripremu supersokova od citrusnog voća poput limuna, limete, grejpa i naranče. U procesu pripreme koristi se cijela voćka, što rezultira boljim i održivijim rješenjem od tek pukog svježe iscijeđenog soka.

"Baš su zato naši kokteli svježiji i ukusniji", s ponosom zaključuje g. Benčić.

Pornstar martini se radi s džinom Sir Edmond Pornstar martini se radi s džinom Sir Edmond (Foto: Uz dopuštenje kafića A 'e)

Zagrebački kafić s dobrom vibrom zbog kojeg se isplati potegnuti do Trešnjevke KunstCaffe u Zagrebu - 7 KunstCaffe u Zagrebu - 9 KunstCaffe u Zagrebu - 2 +6 KunstCaffe u Zagrebu - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju