Želite li napraviti ukusan i brz obrok, ovo je recept za vas. Ne samo da ćete za svega 20-ak minuta imati fin obrok na stolu, već nećete napraviti ni mnogo nereda tijekom pečenja.
Sastojci za pečene njoke s gljivama:
½ kilograma kupljenih njoka (možete napraviti i svoje)
300 grama vrganja (ili nekih drugih gljiva po želji)
200 grama cherry rajčica
1 luk
2-3 češnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
sol i papar po želji
svježi vlasac
parmezan za posipanje
Priprema:
1. U limu za pečenje pomiješajte maslinovo ulje, njoke, očišćene vrganje, cherry rajčice, nasjeckani luk na trakice i češnjak. Dodajte sol i papar po želji.
U lim za pečenje možete staviti povrće po želji. Imajte na umu da su rajčice ključne jer će tijekom pečenja otpuštati sok i stvarati svojevrsni umak njokima.
2. Stavite ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva oko dvadeset minuta.
3. Nakon desetak minuta promiješajte njoke s gljivama i povrćem pa ih vratite u pećnicu.
4. Njoke poslužite s naribanim parmezanom i svježe nasjeckanim vlascem. Dobar tek!
Otkrijte i:
Bye, bye mrzovolji: Najbolja hrana protiv proljetnog umora