Želite li napraviti ukusan i brz obrok, ovo je recept za vas. Ne samo da ćete za svega 20-ak minuta imati fin obrok na stolu, već nećete napraviti ni mnogo nereda tijekom pečenja.

Sastojci za pečene njoke s gljivama:

  • ½ kilograma kupljenih njoka (možete napraviti i svoje)
  • 300 grama vrganja (ili nekih drugih gljiva po želji)
  • 200 grama cherry rajčica
  • 1 luk
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol i papar po želji
  • svježi vlasac
  • parmezan za posipanje

Rimski njoki Hrana i piće Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka

Priprema njoka:

  1. U limu za pečenje pomiješajte maslinovo ulje, njoke, očišćene vrganje, cherry rajčice, nasjeckani luk na trakice i češnjak. Dodajte sol i papar po želji.
  2. U lim za pečenje možete staviti povrće po želji. Imajte na umu da su rajčice ključne jer će tijekom pečenja otpuštati sok i stvarati svojevrsni umak njokima.
  3. Stavite ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva oko dvadeset minuta.
  4. Nakon desetak minuta promiješajte njoke s gljivama i povrćem pa ih vratite u pećnicu.
  5. Njoke poslužite s naribanim parmezanom i svježe nasjeckanim vlascem. Dobar tek!

Otkrijte i:

Bye, bye mrzovolji: Najbolja hrana protiv proljetnog umora Salata s tunom i s kus-kusom Salata od divlje riže, povrća i tune Špinat na mlijeku +3 Kikiriki

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju