Ovaj recept za njoke u jednostavnom umaku savršen je izbor kada želite toplo i ukusno jelo koje je gotovo za svega dvadeset minuta. Brzo, mirisno i neodoljivo kremasto! Njoki s gljivama i plavim sirom idealan su izbor za brzu vegetarijansku večeru koja će oduševiti i najzahtjevnije gurmane.
Kombinacija finih prženih šampinjona, aromatičnog češnjaka i bogatog, topljenog plavog sira stvara umak kojem je teško odoljeti. Njoki će upiti sve okuse i pretvoriti svaki zalogaj u pravi užitak. Odaberite brie ili camembert koji će u trenu pretvoriti ovo jednostavno jelo u savršeno kremastu priču.
Njoki s gljivama i plavim sirom - sastojci:
- 800 g svježih njoka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 30 g maslaca
- 1 veliki luk, grubo nasjeckan
- 500 g šampinjona, narezanih na ploške
- 2 velika češnja češnjaka, nasjeckana
- 150 g mekanog plavog sira, npr. camembert ili brie
- 1 šaka peršina, nasjeckanog
Njoki s gljivama i plavim sirom - priprema:
- U velikom loncu zakuhajte vodu i skuhajte njoke prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih i ostavite sa strane.
- Zagrijte ulje i maslac u velikoj tavi s poklopcem. Dodajte luk i gljive, pržite 1 minutu na jakoj vatri, zatim smanjite vatru na srednje jaku, poklopite i pirjajte 5 minuta uz povremeno miješanje.
- Dodajte češnjak, pirjajte još 1-2 minute, a zatim umiješajte njoke u tavu.
- Umiješajte kockice sira i peršin.
- Poslužite i uživajte!
Rijetki se ovo sjete napraviti: Trik s kojim ćete uvijek dobro začiniti mljeveno meso za sarmu i kobasice

