Tomislav i njegova mama Marica i dalje su s nama u emisiji. Ovoga puta protiv njih će kuhati sin Mak i mama Biljana. Kako će se snaći ovaj muško-muški kuharski tim? Garantiramo puno uzbuđenja, dobre zabave i naravno smijeha.


MAJKA: MARICA TRTANJ, 52

Gđa Trtanj radi u banci i majka je troje djece. Oni su njezina životna inspiracija. Svi u obitelji su vrlo složni I bliski. Čak ističu kako vjeruju da im neki ljudi iz njihove okoline zavide na tolikoj bliskosti. Kao najbolje recepte koje priprema navodi lazanje, povrće u woku, sarmu, mađaricu te riblji paprikaš. Najviše voli pripremati i jesti tradicionalnu hranu. Ne koristi recepte, sve joj je u glavi. Za sebe kaže da je čvrsta, stabilna .. te da se odlično snalazi u kuhinji. Kuhanje za nju naprosto predstavlja jedan veliki užitak.

SIN: TOMISLAV TRTANJ, 30

Sin Tomislav po zanimanju je projektni manager. Voli kuhati, ono što ga u vlastitoj kuhinji nervira jest što u frižideru nikada nema povrtnog ili pilećeg temeljca. Od hrane mu se gadi mozak I kuhana slanina. Obožava plesati, u slobodno vrijeme trenira insanity workout, te odlazi u teretanu. Voli maminu kuhinju, kaže kako mama najbolje priprema crvenu juhu i pohanu piletinu. Za pobjedu je spreman gađati protivnički tim jajima ili pitama, zamijeniti sol I šećer. Iz takta ga može izbaciti kad je netko drugi u pravu, a ne on.

BILJANA PAVELIĆ, 49

Biljana Pavelić je majka dvaju sinova i radi kao profesor informatike u srednjoj ekonomskoj školi. Nadimak joj je teta Infica. Stariji sin je zaposlen, mlađi studira u Grazu. Vedra je, vesela, spremna svima pomoći, u slobodno vrijeme biciklira i igra squash te šiva. Najviše voli iz ničega napraviti nešto. Pokreću je uspjesi, nove ideje i spoznaje. Kaže da joj pobjeda nije bitna, samo cilj putovanja u kojem treba uživati, dobro se zabaviti, ali i dati sve od sebe, čak i više od onog što misliš da možeš.

MAK PAVELIĆ, 22

Sin Mak mlađi je Biljanin sin i studira arhitekturu u Grazu. Otvoren je, pozitivan i ambiciozan. Voli gledati u otvoren frižider, gledati kroz prozor, što susjedi rade, kakvo je vrijeme vani, gdje je majka parkirala auto, pospremati... Voli sjediti na radnoj površini i jest kekse i mlijeko ili pričati s nekim. Jedna od najdražih radnji u kuhinji mu je vađenje stvari iz vrećica nakon kupovine namirnica. Mamu najviše izbaci iz takta kad Mak ne posprema za sobom, bilo u sobi, kuhinji, autu ili plaži. Kaže da nije do tog što je on neuredan, nego jednostavno nema potrebnu pospremiti istog trena, kao što je to slučaj kod mame. Ona posprema već dok kuha, što je razina sposobnosti koju on ne vjeruje da će ikad dostići. Ne može izdvojiti najdraže mamino jelo jer kaže da bi to bila uvreda za sve ostale koje pripremi.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju