Tim mama Biljana i sin Mak zaista su sjajni u našoj kuhinji gdje se s apsolutnom lakoćom bore sa svojim protivnicima. Jedino što Maku ne ide baš od ruke je pripremanje slastica. Hoće li naletjeti baš na to?

Danas će se boriti protiv mame Ljiljane i sina Svena. Hoće li ovaj tim uspjeti okončati pobjednički niz mame Biljane i sina Maka, doznat ćemo danas. 

Epizode koje ste propustili besplatno pogledajte na NovaPlus.

BILJANA PAVELIĆ, 49

Biljana Pavelić je majka dvaju sinova i radi kao profesor informatike u srednjoj ekonomskoj školi. Nadimak joj je teta Infica. Stariji sin je zaposlen, mlađi studira u Grazu. Vedra je, vesela, spremna svima pomoći, u slobodno vrijeme biciklira i igra squash, te šije. Najviše voli iz ničega napraviti nešto. Pokreću je uspjesi, nove ideje i spoznaje. Kaže da joj pobjeda nije bitna, a sudjelovanje u emisiji vidi kao putovanje u kojem treba uživati, dobro se zabaviti, ali i dati sve od sebe, čak i više od onog što misliš da možeš.

MAK PAVELIĆ, 22

Sin Mak mlađi je Biljanin sin i studira arhitekturu u Grazu. Otvoren je, pozitivan i ambiciozan. Voli gledati u otvoren frižider, kroz prozor što susjedi rade, kakvo je vrijeme vani, gdje je majka parkirala auto. Voli sjediti na radnoj površini i jesti kekse i mlijeko ili pričati s nekim. Jedna od najdražih radnji u kuhinji mu je vađenje stvari iz vrećica nakon kupovine namirnica. Mamu najviše izbaci iz takta kad Mak ne posprema za sobom, bilo u sobi, kuhinji, autu ili na plaži. Kaže da nije neuredan, nego jednostavno nema potrebnu pospremiti istog trena, kao što je to slučaj kod nje. Ona posprema još dok kuha, što je razina sposobnosti koju on ne vjeruje da će ikada dostići. Ne može izdvojiti najdraže mamino jelo, jer kaže, bila bi to uvreda za sve ostale koje pripremi.

LJILJANA MESEC, 52

Gospođa Ljiljana je majka dvojice sinova i baka jednog unuka. Za sebe kaže da je simpatična osoba, dok je sin opisuje kao osobu koja nema mana. U svoje slobodno vrijeme voli izrađivati vaze i svijeće od stakla. U kuhinji je izluđuje zamazano suđe i to je razlog što se ljuti na sina kada ne opere suđe. Kod kuće najviše voli pripremati škarpinu, što ujedno njezin sin navodi kao njezino najbolje jelo. Inače je vrlo plaha, iskrena. Kako kaže, čak se i za njegove djevojke zna pobrinuti.

SVEN MESEC, 24

Sven koji je po zanimanju telekomunikacijski monter i trenutno je nezaposlen. Majka ga opisuje kao zabavnu i simpatičnu osobu. Smatra da i nije neki kuhar, a u kuhinji ga najviše izluđuje traženje upaljača i guljenje krumpira. Ne voli jesti špinat, iako mu je mama to često kuhala dok je bio mali. Prije pola godine je skoro zapalio tek kupljenu kuhinju. Pekao je palačinke i otišao „na kratko“ na Internet. Kako kaže, kuhinja je za sekundu bila puna čađe i dima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju