Pobjednici iz prošle epizode, mama Ljiljana i sin Sven ovoga puta će se za poklon bon Konzuma u iznosu od 2000 kuna boriti protiv mame Snježane i kćeri Marine. Kuhat će se fino, zimsko jelo koje će na slijepo kušati Branko Ognjenović i odlučiti tko je pobjednik. 

Epizode koje ste propustili besplatno pogledajte na NovaPlus.

LJILJANA MESEC, 52

Ljiljana je majka dva sina i baka jednog unuka. Za sebe kaže kako je simpatična osoba, dok je sin opisuje kao osobu koja nema mana. U svoje slobodno vrijeme voli izrađivati vaze i svijeće od stakla. U kuhinji je izluđuje prljavo suđe i to je razlog što se ljuti na sina kada ne opere suđe. Kod kuće najviše voli pripremati škarpinu, što ujedno njezin sin navodi kao njezino najbolje jelo. Inače je vrlo plaha i iskrena. Kako kaže, čak se i za njegove djevojke zna pobrinuti.


SVEN MESEC, 24

Sven, po zanimanju telekomunikacijski monter, trenutno je nezaposlen. Majka ga opisuje kao zabavnu i simpatičnu osobu. Smatra da nije neki kuhar, a u kuhinji ga najviše izluđuje traženje upaljača i guljenje krumpira. Ne voli jesti špinat, iako mu je mama to često kuhala dok je bio mali. Prije pola godine je skoro zapalio kuhinju koja je bila nova. Pekao je palačinke i otišao „na kratko“ na Internet i, kako kaže, kuhinja je za sekundubila puna čađe i dima.

SNJEŽANA ŠIJAK, 49

Snježana je zaposlena majka troje djece i dolazi iz Zagreba. Po zanimanju je frizerka koja trenutno radi u telefonskoj prodaji. Za sebe kaže da je strpljiva i bolesno uredna. Totalni je perfekcionist i jako je pedantna. Najviše voli tradicionalnu kuhinju i u tome istinski uživa. Kuhanje za nju predstavlja veliko zadovoljstvo, opušta ju i veseli. Kod Marine ju najviše u kuhinji živcira nered koji ostavi iza sebe. Najveći problem je to što Marina koristi puno suđa, a Snježana je vrlo uredna i voli da se posuđe opere odmah nakon korištenja, što Marina smatra glupim i gubitkom vremena. Iako se ne slažu u kuhinji, inače su vrlo povezane i bliske.

MARINA ŠIJAK BREZAK, 27

Marina je po zanimanju inženjer građevine. Majka je jednog sina. Jako je vesela i vedra osoba, ponekad hiperaktivna i tvrdoglava. Preferira brzu kuhinju, a najsloženiji recept koji je ikad pripremala su lazanje koje jako voli jesti, a ona ih sprema sa palačinkama. Ne voli fileke. U kuhinji ju jedino mama može izbaciti iz takta. Marina je „šefica“ u ovom odnosu. Kod mame ju definitivno živcira njezina pedantnost, dok Marina više voli raditi u svom kreativnom neredu. Voli maminu kuhinju i kako žive zajedno, mama je jedino i zadužena za kuhanje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju