Pa dobro Ozrene, tko stoji iza Tjedna restorana?
Idejna začetnica Tjedna restorana je Željka Marjanović. Ja sam u početku bio siva eminencija, savjetnik, degustator i terminator restorana i restoratera. Sada smo zamjenili uloge. Ja vodim Tjedan restorana, Željka je savjetnik. Kaže da nema živaca godinama raditi na istom projektu jer ima puno novih ideja, a nema dovoljno vremena. Zato smo odličan tim.

Ove godine na 8. Tjednu restorana sudjeluje 55 restorana s područja Zagreba i okolice. Planovi i očekivanja su nam uvijek isti - ponuditi što veći broj kvalitetnih restorana sa što raznovrsnijom ponudom jelovnika za cijenu od 100 kuna. Ljestvicu uvijek dižemo prema gore.

Otkud ideja?
Nakon 15 godina provedenih u New Yorku, Željka je navratila u Zagreb te smo otišli zajedno na večeru u jedan od zagrebačkih restorana. Restoran je bio poluprazan, hrana nemaštovita, a o vinima se pričalo kao o znanstvenoj fantastici. Naravno, sve smo to platili zlatnim polugama, dijamantima i obiteljskom srebrninom i došli na ideju da se to treba promjeniti.

Koliko dugo postoji Tjedan restorana?
Ovo je četvrta godina postojanja, znači osmi po redu. Tjedan restorana se održava dvaput godišnje, u proljeće i jesen, i to je jedini tjedan u godini koji zapravo traje deset dana. Sve informacije nalaze se na ovom linku.

Kad počinje ovogodišnji Tjedan, odnosno desetodan?
Počinjemo točno u podne 07. ožujka 2014. U igri je 55 restorana, više od 180 predjela, glavnih jela i slatkih završetaka. Rezervacije su počele u petak 28. veljače u podne. Predlažemo svima da se što prije odluče gdje će i kada papati, i da rezerviraju svoja mjesta jer su neki restorani rasprodani već u prvom danu. Jelovnici i telefoni za rezervacije nalaze se na ovoj adresi.

Jeste li spremili nešto specijalno, ili ne odustajete od dobitne kombinacije?
Dobitne kombinacije se uvijek držimo - tko je lud da pusti dobitnu kombinaciju! Novost su kokteli sa šljivovicom, koji su nas oduševili u New Yorku, ali (gle čuda!) u Hrvatskoj ih nitko ne miksa. Za vrijeme trajanja na "Koktel u Hotel" koktelizirat ćemo se po povoljnijim cijenama (20 kn) u zagrebačkim hotelima visoke kategorije u trajanju od 100 minuta.(od 18 do 19.40). Svaki od hotela miksat će nekoliko maštovitih koktela na bazi šljivovice. Cool je u inače skupom hotelskom baru popiti pet koktela i ne bankrotirati.

Kako se ulazi u vaš svijet, kako da rezerviramo stol za sitnu lovu u najboljim zagrebačkim restoranima?
Stavite 100 kn u džep, izaberite restoran na našoj stranici i uživajte!
I naravno slučajte gradsku spiku na radiu 101, gdje ćemo svaki dan dijeliti ručak i večeru za najbrže slušatelje. Dobar tek i živjeli!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju