Porcijunkulovo je tradicionalna kulturno – turistička manifestacija u organizaciji TZ grada Čakovca. Sama manifestacija veže se uz proslavu crkvenog blagdana "Gospe od anđela – Porcijunkule", a kroz godine prerasla je u najveću turističku manifestaciju u Međimurju.

Organizatori su u pet dana, od 30.07. - 03.08., ugurali za svakoga ponešto. Čitav niz događanja vezanih uz tradiciju, običaje i bogatu povijest Međimurja kao i velik broj atraktivnih kulturnih, zabavnih i sportskih događanja te svakodnevni koncerti renomiranih estradnih izvođača, odvijat će se na Trgu Republike u Čakovcu. Kako nas u posljednje prati izrazito kišovito vrijeme, središte Čakovca prekriveno je šarenim kišobranima koji će svojim šarenilom pokušati odagnati kišne oblake.

Program otvaranja započet će već u 17.00 sati na središnjoj pozornici, na kojoj će se izmjenjivati brojni poznati izvođači. Manifestaciju će zatvoriti Massimo koncertom u nedjelju 03.08.2014. Naravno, ulaz je besplatan.

Uz koncerte bit će tu još mnogo toga. Među atraktivnijima su zasigurno postave i radionice starih zanata koji predstavljaju običaje međimurskog kraja. Ove godine po prvi puta izlagat će i izlagači iz susjedne Mađarske i Slovenije. Neka od događanja daju već i prepoznatljivo obilježje manifestacije: Oldtimer susreti, streličarski turnir, Međimurski festival za djecu, prezentacija nadaleko poznatih međimurskih vinara… Novost u programu su i konjičke igre i husarska alka Husarske garde Varaždinske županije i Zrinske garde Čakovec.
Posjetitelji će ove godine imati priliku po prvi puta isprobati najveću Međimursku štruklu s tikvama i makom koja će se protezati Ulicom Kralja Tomislava u rasponu od 100 metara, a sav prihod od prodaje ići će u humaniratne svrhe. Ove godine u samu manifestaciju uključili su se i ugostitelji koji su produžili svoje radno vrijeme i organiziraju brojne tematske afterpartije. Važno je napomenuti da je ove godine prijavljen i rekordan broj izlagača, njih čak 180 iz cijele Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Ako se odlučite više dana boraviti u Međimurju, kako biste uživali u bogatoj ponudi manifestacije ali i samog Međimurja, preporučujemo boravak u Toplicama sv. Martin koje uz smještaj nude i zabavu na bazenima, a svakodnevno su za vas organizirale i prijevoz do Čakovca kako biste doživjeli Porcijunkulovo.

HŽ Putnički prijevoz će i ove godine osigurati prijevoz po posebnoj komercijalnoj povlastici 40% od redovne prijevozne cijene u 1. i 2. razredu svih redovnih vlakova u unutarnjem prijevozu, za sve posjetitelje manifestacije koji dolaze iz Hrvatske kao i iz Slovenije.

Dođite u Međimurje i doživite Porcijunkulovo!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju