Kako najavljuje portal Dalmacija News, na programu su predviđene razne gastro aktivnosti, predavanja na temu Mediteranske prehrane i zdravlja, susreti ugostitelja i privrednika, kuharska i konobarska modna revija na supetarskoj rivi, prezentacije izlagača i sponzora te međunarodna kuharska malonogometna utakmica.
Prvi dan manifestacije počinje natjecanjem juniora, drugi dan je posvećen zdravoj prehrani, petak će biti usmjeren na proizvođače i one koji djeluju u HoReCa segmentu te suradnji njih i ugostitelja. Subota je rezervirana za prezentacije nacionalnih kuhinja te program na supetarskoj rivi.
Kuhari i suci Željko Neven Bremec i Braco Sanjin biti će strogi i pravedni, a na festivalu sudjeluju natjecatelji iz petnaestak zemalja.
Detalje pratite na stranici festivala, a kompletan raspored pogledajte na portalu Makarska-post.
Program “Biser Mora 2014”
Supetar, otok Brač, 9.-13.04.2014.
Srijeda, 9.04.2014.
11.00 – 19.00 – Školsko juniorsko natjecanje – Restoran Adria
11.00 – 17.00 – Prezentacije, radionice, priprema jela i degustacije na prezentacijskoj kuhinji – Restoran Adria
- Kotany radionica o začinima
- Pizza show
- Flambiranje
- Moj tata najbolje kuha ali ja sam glavni
20.00 – Svečano otvaranje festivala i proglašenje juniorskih pobjednika – Na otvorenom ispred restorana Adria
21.00 – Večer dalmatinske i ukrajinske kuhinje – Na otvorenom ispred restorana Adria
Četvrtak, 10.04.2014.
8.00 – 21.00 – Seniorsko kuharsko natjecanje – Restoran Adria
9.30 – 11.00 – Dječja kuharska radionica zdrave prehrane Zdravkići i Bolkići
11.00 – 13.00 – Predavanje g. Željka Petrovića: Mediteranska prehrana i zdravlje – Kongresna dvorana hotela Kaktus
10.00 – 17.00 – Prezentacije, radionice, priprema jela i degustacije na prezentacijskoj kuhinji – Restoran Adria
- Bio radionica
- Zdrave slastice s Dragicom Lukin
- Simfonija sira i domaće tjestenine s Ivom Andrićem
15.00 – Revijalno natjecanje kuhara u pripremi jela u Zepter posuđu: Kuhajmo zdravo uz Zepter – Restoran Adria
17.00 – Prezentacija bosanske kuhinje – Na otvorenom ispred restorana Adria
18.00 – Zepter prezentacija – Kongresna dvorana hotela Kaktus
20.00 – Koncert Verbum Dei – Kino Supetar
21.00 – Večer makedonske kuhinje – Terasa hotela Osam
22.00 – Chef’s party – Restoran Rosso
Petak, 11.04.2014.
biser18.00 – 21.00 – Seniorsko kuharsko natjecanje – Restoran Adria
9.00 – 11.00 – Izlet: Dan s Rendićem, kulturna ruta
10.00 – 17.00 – Radionica carvinga – umjetnost rezbarenja voća i povrća (izrada i nagrađivanje eksponata)- Restoran Adria
11.00 – 13.00 – HoReCa B2B susreti (susret ugostitelja sa proizvođačima ugostiteljske opreme, mesne i mliječne industrije, vinara i uljara) – Restoran Adria
13.00 – 14.00 – Sommelierska prezentacija: Mirisi vina (uz nagradnu igru) – Restoran Adria
14.00 – 15.00 – Predavanje o maslinovom ulju by Edo Majić – Adria ili Kaktus
13.30 – 15.30 – Regionalno natjecanje barmena – Terasa hotela Osam
16.00 – 17.00 – Međunarodna kuharska malonogometna utakmica – Veli plac
18.00 – 20.30 – Državno prvenstvo barmena (klasični stil) – Terasa hotela Osam
21.00 – Večer zagorske kuhinje – Terasa hotela Osam
Izlagači: proizvođači sira, pršuta, maslina i maslinovog ulja, vina te drugih tradicionalnih namirnica i proizvoda/Brački proizvođači
Subota, 12.04.2014.
8.00 – 21.00 – Seniorsko kuharsko natjecanje i kup „Biser mora“ 2014 – Restoran Adria
11:00 – 14:00 – Kuharska modna revija i Državno prvenstvo barmena (fler) – Riva
16.00 – 17.00 – Edukativna prezentacija: Briga o gostu – Kongresna dvorana restorana Kaktus
10.00 – 17.00 – Prezentacije, radionice, priprema jela i degustacije na prezentacijskoj kuhinji – Restoran Adria
- Tvrtke sponzori i izlagači
- Internacionalna kuhinja zemalja sudionika Biser mora
18.00 – Prezentacija banjalučkih ćevapa – Na otvorenom ispred restorana Adria
21.00 – Završna svečanost i proglašenje pobjednika – Kongresna dvorana (Teatrino)
22.00 – Večer srpske kuhinje – Na otvorenom ispred restorana Adria
22.30 – Cocktail show barmena pobjednika
Nedjelja, 13.04.2014. – poseban program
11.00 – 14.00
Gastro Tura: Dol (Hrapoćuša) – Uljara Postira – Tvornica ribe Sardina Postira