Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu pa je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih čimbenike HoReCa sektora.

Osim najznačajnijih hrvatskih tvrtki, veseli i ovogodišnji nastup inozemnih izlagača iz Njemačke, Albanije,Austrije, Italije, Slovačke, Slovenije, SAD-a i Turske.

Od najznačajnijih brendova koji će se predstaviti na ovim sajmovima izdvajamo:

Winterhalter, Miele, Werner&Pfleiderer, Electrolux, Convotherm Elektrogeräte, Fenma, Weninox, Friulinox, Baron Cucine, Sigma, Rational, Irinox, Meiko, Orved, Hepp, Villeroy & Boch, Marotta Group, Ciani Arredamenti, Aktienbrauerei Kaufbeuren, B+V Stapelsuthl, Posiflex, Zebex, Argox, Motex, TVS i mnogi drugi koji izlažu opremu i pribor za hotele, restorane, barove i druge ugostiteljske objekte.

Osim toga, održat će se i CROTOP 10 - državno natjecanje 10 najboljih hrvatskih kuhara, kao i obaranje Guinnessovog rekorda u izradi najduže rolade na svijetu! Udruga slastičara Hrvatske i Zagrebački velesajam priredit će atrakciju za sve posjetitelje - ukupan iznos prikupljen prodajom rolade u sklopu ove akcije bit će doniran u humanitarne svrhe.

Sretna Hrana je veliki humanitarni projekt Udruge slastičara Hrvatske kojem je cilj, kroz svoje akcije, pomoći onima kojima je to najpotrebnije, bolesnoj djeci i socijalno ugroženim obiteljima.

- Celebrity sweet show - poznati dekoriraju najdužu roladu za humanitarnu akciju za štićenike Udruge Krugovi.

- Interaktivne kulinarske radionice, Blogers Corner

- Gastro prezentacije i degustacije za posjetitelje

Osim brojnih prezentacija i degustacija na štandovima izlagača, na Sajmu će biti organizirano i nekoliko gastro poligona od kojih posebno ističemo i program HRVATSKOG KUHARSKOG SAVEZA u kojem će se predstaviti najpoznatiji hrvatski chefovi u pripremi autohtonih hrvatskih jela.

Eno-gastronomski doživljaj i ove će godine na svom izložbenom prostoru oplemeniti tvrtka MAM-VIN, te kroz:

- projekt KUHAREVO VINO predstaviti najpoznatije hrvatske kuhare i vinare.
- Promocija i degustacija vrhunskog bavarskog piva - Aktienbrauerei Kaufbeuren

- Prezentacija inovativne ambalaže pića za ugostitelje

Prezentacije i degustacije HRVATSKIH OTOČNIH PROIZVODA:

autohtoni tradicionalni prehrambeni proizvodi, zdrava i eko hrana - maslinovo ulje, sirevi, pršut, voće, med, kolači, rakije, vino itd.- koji su rezultat otočne tradicije, rade se u malim serijama i potječu s ograničenih otočnih lokaliteta.

Sajmovi čine zajedničku cjelinu gdje se na jednom mjestu mogu povezati svi proizvođači, distributeri i izlagači koji kroz srodnu tematiku mogu unaprijediti hrvatsku turističku ponudu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju