Špageti Carbonara

Sastojci:


500 g tjestenine

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

100 g pancete

50 g parmezana

3 jaja

Sol, papar

Maslinovo ulje

Priprema:

1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

2. Na maslinovom ulju prepržite narezanu pancetu.

3. U međuvremenu pripremite umak. Istucite jaja, dodajte im papar i parmezan, te sve dobro pomiješajte.

4. Kada je panceta gotova, maknite s vatre i dodajte netom skuhanu tjesteninu. Jako je važno da tjestenina bude topla.

5. Kada se tjestenina malo ohladi dodajte umak od jaja i lagano miješajte dok se ravnomjerno ne rasporedi.

6. Prije posluživanja, prema želji, dodajte još parmezana i uživajte u tradicionalnim špagetima carbonara.

Dobar tek!

 

>> Zbogom kilogrami: Napravite najbolju ljetnu tjesteninu