Špageti Carbonara

Sastojci:


500 g tjestenine

100 g pancete

50 g parmezana

3 jaja

Sol, papar

Maslinovo ulje

Priprema:

1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

2. Na maslinovom ulju prepržite narezanu pancetu.

3. U međuvremenu pripremite umak. Istucite jaja, dodajte im papar i parmezan, te sve dobro pomiješajte.

4. Kada je panceta gotova, maknite s vatre i dodajte netom skuhanu tjesteninu. Jako je važno da tjestenina bude topla.

5. Kada se tjestenina malo ohladi dodajte umak od jaja i lagano miješajte dok se ravnomjerno ne rasporedi.

6. Prije posluživanja, prema želji, dodajte još parmezana i uživajte u tradicionalnim špagetima carbonara.

Dobar tek!

 

>> Zbogom kilogrami: Napravite najbolju ljetnu tjesteninu

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju