Cacio e Pepe

Od ovog recepta teško može postojati jednostavniji. U prijevodu on znači - sir i papar, a to su i svi sastojci koji će vam trebati. Idealna tjestenina za ovo su makaroni (Rigatoni).

Za početak skuhajte tjesteninu, ocjedite i polijte maslinovim uljem da se razdvoji. Nakon toga odmah stavite papar, a ako želite pospite i parmezanom te dodajte sušenu crvenu papriku. Jesti toplooo!


Tjestenina sa špinatom i kozjim sirom
Izvrsna kombinacija koja je ukusna i topla i hladna. Prije pripreme samog jela iskidajte listove špinata. Sljedeći korak je kuhanje tjestenine, a kad je gotova, dodajte sok polovice limuna, žlicu kremastog sira, listove špinata, sol i papar. Na kraju dodajte ribanu Granu Padano i - uživajte.

Tjestenina s kobasicom i brokulom
Možda malo neobično zvuči, ali je doista sjajna i ukusna. Dok se tjestenina kuha, narezane svježe kobasice dinstajte i na kraju dodajte brokulu, ili ako vam je draže - tikvice. Ostavite na vatri još pet minuta i dodajte skuhanu tjesteninu. Naravno, ako volite parmezan, na kraju ga slobodno dodajte.


Caprese Penne
Recept koji kao da je stvoren za vruće ljetne dane. U caprese salatu (mozzarella, bosiljak i rajčice) dodajte skuhanu tjesteninu (najbolje penne). Salata se može jesti i hladna, ali ako joj dodate caprese, uživat ćete u topljenoj mozzarelli. Naravno, začinite još sa solju i maslinovim uljem.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju