Recept: Kremasta tjestenina sa šampinjonima

Sastojci:

200 g omiljene tjestenine
300-350 g šampinjona
200 g Brzo&Fino vrhnja za kuhanje
3 žličice maslaca
1 žličica maslinova ulja
2 režnja češnjaka (očisitit i nasjeckati)
½ glavice luka

Za posluživanje:

parmezan
peršin

Odlučite li se za pripremu rižota umjesto tjestenine, saznajte sve o zabranjenom triku uz koji kremasti rižoto postaje još bolji u nekoliko sekundi.

Šampinjonima dodajte kremasto Brzo&Fino vrhnje za kuhanje Šampinjonima dodajte kremasto Brzo&Fino vrhnje za kuhanje (Foto: Thinkstock)

Priprema:

1. Kako nam je jednostavnost i brza priprema na prvom mjestu, umjesto podgrijavanja vode na plinu ili struji, vodu zagrijte u električnom kuhalu. Prelijete ju u posudu za kuhanje i za sekundu će provreti. Tada dodajte svoju omiljenu tjesteninu. Malo poslite.

2. Na srednjoj vatri otopite maslac s maslinovim uljem, dodajte nasjeckani češnjak i luk i nakon jedne minute dodajte narezane šampinjone. Na jakoj vatri dinstajte dok šampinjoni ne omekšaju.

3. Šampinjonima dodajte kremasto Brzo&Fino vrhnje za kuhanje i pustite neka se okusi prožmu nekoliko minuta tek da se vrhnje malo ugusti te dodajte omiljenu tjesteninu. Uz dodatak ovog sastojka ne morate se brinuti o suhoći, jer uz vrhnje za kuhanje svaki obrok postaje svilenkasti užitak, a okus bogatiji.

4. Na kraju dodajte parmezan i malo peršina.

Dobar tek!

Otkrijte i kako očistiti režanj češnjaka u 10 sekundi bez prljanja ruku.

Za više brzih i finih recepta posjetite www.brzoifino.hr.


 

Advertisement

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju