Kao i u svim drugim gradovima i u Beču ima mačaka lutalica koje su njihovi vlasnici ostavili na ulici i koje se pogotovo u zimskim uvjetima grčevito bore za život. Čestu su pothranjene i iscrpljene, a posebnom mi teško padaju snijeg i hladnoća.

Hoteli za mačke lutalice u beču mogu smjestiti dvije do tri mačke, a imaju i malo predsoblje za hranjenje. Bečke gradske vlasti stoga svake zime u suradnji s udrugom 'Vier Pfoten' diljem grada postavlja takozvane hotele za mačke. Riječ je o toplinski izoliranim kućicama od punog drveta.

One pružaju dovoljno mjesta za dvije do tri mačke, a imaju i malo predsoblje koje se može koristiti za hranjenje životinja. Krov je vodootporan i može se otvoriti, kako bi volonteri koji se brinu o životinjama redovito mogli mijenjati slamu u kućici i čistiti je.

Svi se bečki ljubitelji životinja osim volonterskim pomaganjem prilikom čišćenja kućica i hranjenje životinja u projekt mogu uključiti i izgradnjom vlastitih hotela.

Kućice se naime po cijeni od 300 eura mogu naručiti kod bečke udruge malih 'Jugend am Werk', a gradskih ih stručnjaci za zaštitu životinja potom postavljaju na ona mjesta u gradu, gdje je primijećena posebno velika populacija mačaka lutalica.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju