Galerija Matsunoki 1 Matsunoki 1 Alfred Keller 1 Chef Michael Gollenz 1

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

World Culinary Awards, globalna inicijativa za prepoznavanje i nagrađivanje izvrsnosti u kulinarskoj industriji proglasila je pobjednike ovogodišnjeg, četvrtog izdanja dodjele nagrada. Među laureatima je lošinjski Alfred Keller, signature restoran Boutique Hotela Alhambra, koji je proglašen najboljim fine dining hotelskim restoranom u Europi u 2023. te restoran Matsunoki, japanski restoran Hotela Bellevue, koji je proglašen najboljim hotelskim restoranom u Hrvatskoj, kao i rovinjski Monte koji je proglašen najboljim hrvatskim restoranom.

O izboru najboljih, u sklopu glasanja na službenim stranicama World Culinary Awards, odlučivali su kulinarski profesionalci, mediji te gosti diljem svijeta, a nove nagrade će se proslaviti tijekom večeri vrhunske gastronomije, koja će se održati u luksuznom hotelu Atlantic The Royal u Dubaiju.

Wroclaw - 1 Putovanja "Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...

"Ovo je veliko priznanje za nas, naš tim, ali i Hrvatsku, koja će se dodatno brendirati kao poželjna gastro destinacija prema izboru globalne publike – profesionalaca, medija i gostiju. Svečana dodjela u Dubaiju ujedno je prilika za dodatno povezivanje sa svjetskim chefovima, gastro-kritičarima i drugim profesionalcima, kao i novim potencijalnim gostima koje se veselimo ugostiti na Lošinju u našim nagrađenim restoranima Alfred Keller i Matsunoki", rekao je Martin van Kan, CEO i član uprave Jadranka turizam.

"Kuhinja restorana Alfred Keller Boutique Hotela Alhambra oslanja se na čistoću svake namirnice, majstorske tehnike i kreativnu viziju chefa Michaela Gollenza, dok je chef Orhan Cakiroglu na čelu fuzijskog restorana Matsunoki Hotela Bellevue, koji nudi tradicionalnu japansku kuhinju u kojoj se spajaju originalne japanske namirnice sa svježim mediteranskim namirnicama iz lokalnog ekološkog uzgoja. Restoran Alfred Keller ranije je nagrađen jednom Michelin zvjezdicom i s 16.5 bodova gastronomskog vodiča Gault&Millau, dok je restoran Matsunoki nagrađen Michelinovim tanjurom i 15.5 bodova gastronomskog vodiča Gault&Millau", kažu u Lošinj Hotels & Villas, brendu vrhunskih luksuznih hotela i povijesnih vila na Lošinju.

Isplati se voziti pet sati: Pogledajte najbolji hotel na svijetu Hotel Passalacqua - 1 Hotel Passalacqua - 6 Hotel Passalacqua - 3 +2 Hotel Passalacqua - 4