Ako nečeg na svijetu ima dovoljno, to su onda svakako prekrasni, luksuzni i očaravajući hoteli. Za veliku većinu nas, boravak u njima ostat će nedosanjani san, jer noćenje ovdje često može stajati poput nečije mjesečne plaće, ako ne i više od toga.

Naravno, neki su i dalje jednostavni (ali i „jednostavno luksuzni“), pa su napravljeni cijeli od drveta, dok se drugi nalaze u neboderima koji paraju zrak. Ipak, na vrhu ima mjesta samo za jednoga, tako da je jedan hotel ove godine proglašen najboljim, ostavivši konkurente iza sebe.

Pobjednik je objavljen na prestižnoj listi „World's 50 Best Hotels“ gdje za najbolje hotele glasaju razni stručnjaci iz svijeta hotelijerstva, novinari te iskusni putnici. Dakle, jedno je sigurno – najbolje hotele na svijetu ne biraju „svi živi“, već skupina ljudi koja se zbilja jako dobro razumije u tematiku.

Recimo kako su neki gradovi na listi posebno dobro prošli, a izdvaja se London koji je među prvih 50 najboljih hotela na svijetu, zastupljen s njih 4. Generalno, dobro je prošla cijela Europa, jer više od pola hotela na popisu smješteno je na starom kontinentu.

Pobjednik ove godine dolazi iz Italije, a odaziva se na ime Passalacqua. Hotel je smješten na najmondenijem talijanskom jezeru Como, spada u kategoriju boutique hotela, a iako ima samo 24 sobe na raspolaganju, pruža mir i pravi dom svim svojim gostima, a na sljedećoj poveznici možete provjeriti slobodne datume.

A da se ne lažemo, to nije ni čudo. Naime, Passalacqua se nalazi u vili iz 18. stoljeća, koju okružuju prekrasni vrtovi uz jezero. Sobe hotela nalaze se u tri različite zgrade, od kojih je nemoguće izabrati najljepšu. Ono što pobjednika čini još posebnijim jest činjenica da se radi o novom hotelu, koji je otvoren tek dvije godine. No, pobjeda je i više no zaslužena, uostalom - povirite u galeriju i uvjerite se o čemu pričamo.

Cijena? Prava sitnica, kako bi rekao jedan lik iz popularnog Alan Forda. Ona se kreće od 1200 eura na noć, ali, luksuz se jednostavno uvijek skupo plaćao. Za taj iznos dobit ćete uživanje u više vrsta saune, teretani, pa čak i odabir nečeg s programa besplatnih radionica, poput možda, pravljenja sladoleda.

U TOP 3 mjesto su još našli Rosewood u Hong Kongu i Four Seasons u Bangkoku, a cijeli popis provjerite na sljedećoj poveznici.

Besplatno, ali... Hotel u Španjolskoj nudi noćenje za 0 eura gostima koji pristanu spavati u sobi sa staklenim zidovima Paradiso Ibiza Art Hotel - 4 Paradiso Ibiza Art Hotel - 3 Paradiso Ibiza Art Hotel - 1 +0 Paradiso Ibiza Art Hotel - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju