Na Zagreb Burger Festival koji ovih dana neumorno žari i pali Strossmayerovim trgom 19. rujna dolazi chef Gary Evans, koji će posjetiteljima predstaviti Tabasco Mash, posebnu smjesu tabasco papričica.

Tabasco Harvest Party popularni je tulum koji se u ovo doba godine organizira diljem svijeta u čast berbe papričica za slavni umak, na mjestu gdje je i nastao - Avery Islandu.

Tabasco umak radi se od prirodnih sastojaka, istoimenih papričica koje se beru ručno, soli i kvalitetnog octa. Papričice se melju odmah nakon branja, a zatim odležavaju do tri godine u hrastovim bačvama kako bi se aroma lijepo razvila.

Za to što se prepoznatljive crvene bočice nalaze na stolovima diljem svijeta zaslužan je vrtlar i entuzijastični gurman Edmund McIlhenny, koji je počeo pripremati umak od paprike 1865. godine u Louisiani. U počecima je koristio prazne bočice toaletnih voda s posebnim raspršivačem jer je umak pružao najbolju aromu kada bi se raspršio, a ne kapao. Nazvao ga je „tabasco“, prema izrazu meksičkih urođenika za „mjesto gdje je tlo vlažno“.

Oni koji se previše „naljute“ ili samo žele utažiti žeđ na Zagreb Burger Festivalu to mogu učiniti uz sjajne koktele Marina Nekića, našeg najpoznatijeg miksologa. Mućkat će dobro poznata pića na malo drukčiji način.

Očekuju vas Virgin Bloody Mary, Carrot Mary, Peach Mohito i vatrogasni gembač (gemišt). Dobra muzika, uživancija na ležaljkama, nagradna igra, kao i pregršt slasnih burgera samo su neki od razloga za dolazak na Tabasco Harvest Party.

Detalje vezane za Tabasco Harvest Party provjerite na Facebooku. 

Treći na svijetu: Hrvatski video koji će vidjeti milijuni ljudi Hrvatska vinska priča u finalu natjecanja američkog Wine Spectatora - 4 Hrvatska vinska priča u finalu natjecanja američkog Wine Spectatora - 1 Hrvatska vinska priča u finalu natjecanja američkog Wine Spectatora - 2 +0 Hrvatska vinska priča u finalu natjecanja američkog Wine Spectatora - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju