Finski avioprijevoznik Finnair počeo je prodavati svoja jela iz poslovne klase u supermarketu kako bi spriječio novi val otkaza tijekom pandemije koronavirusa. Avionski obroci su postali hit, a u svega par dana prodano je više od 1600 paketa.

"U Finnairu se već događaju otpuštanja, a mi se svim silama trudimo pronaći nove inovativne načine da ih spriječimo," rekla je Marika Nieminen, voditeljica kuhinje Finnaira za Reuters.

Slika nije dostupna Aktualno Hoće li COVID-19 putovnica zaštititi putnike u avionima i povećati broj letova?

Prije pandemije koronavirusa Finnair Kitchen svakoga je dana pripremio oko 12.500 obroka u zračnoj luci U Vantaau u Finskoj za svoje klijente. Otkako se smanjio broj letova zbog straha od širenje virusa, dramatično je pala i potreba za pripremljenim obrocima.

Ideja o okusima Finnaira koji se prodaje u lokalnom supermarketu rodila se iz potrebe da se spase radna mjesta.

Za 45 kuna (5,9 eura) moguće je kupiti predjelo sastavljeno od pečenih mrkva s moussom od sira i lješnjacima. Glavno jelo – poput dimljenog lososa s rižotom od gljiva ili pak pečena junetina s rižom i povrćem prodaje se po cijeni od 97 kuna (12,9 eura).

Slika nije dostupna Putovanja 10 zemalja u kojima se domaćini najviše brinu za čistoću smještaja i zdravlje turista

Visoka cijena hrane opravdava se organskim i svježim sastojcima koje se koriste u pripremi, ali i činjenicom da je riječ o zemlji u kojoj su namirnice i inače skupe. Štruca bijelog kruha od pola kilograma u finskim trgovinama stoji oko 15 kuna, a za kilogram pilećih prsa treba izdvojiti 72 kune.

Jela Finnaira se trenutno jedino prodaju u trgovini K-Citymarket Tammisto u Vantaau, a želja je proširiti ponudu po cijeloj zemlji. Također, jelovnik bi se trebao mijenjati svakih dva tjedna.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju