Kako je čistoća gostima danas važnija nego ikad Airbnb od domaćina traži da se pridržavaju posebnih mjera za čistoću. Domaćini čiji smještaj zadovoljava potrebne uvjete u svojim oglasima imaju posebnu oznaku iznimne čistoće kako bi se gosti mogli osjećati sigurnije.

Od svibnja je više od milijun domaćina diljem svijeta dobilo oznaku iznimne čistoće. Zemlje s najčišćim smještajem su SAD, Francuska i Ujedinjeno Kraljevstvo. Slijede ih Španjolska, Italija, Meksiko, Brazil, Australija, Kanada i Grčka.

Ljestvica najčišćih osmišljena je prema više faktora, tako da rezultat ne ovisi samo o komentarima gostiju i najviše odličnih ocjena, nego i o tome koliko su se domaćini potrudili naučiti koje su to mjere koje trebaju poduzeti kako bi svoj smještaj zaštitili od koronavirusa te jesu li ih primijenili u praksi.

U vodiču o učinkovitom čišćenju Airbnb navodi savjete poput pranja posteljine na najvišoj dopuštenoj temperaturi, pranje sveg posuđa u kuhinjskim elementima, kao i temeljito čišćenje tepiha, zavjesa i presvlaka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju