Zamislite svoj ured s pogledom na ocean uz osobnog asistenta i privatnog učitelja joge u stankama, dadilju koja se skrbi za vašu djecu, a rublje vam je oprano i izglačano. Ako vas takav raj privlači, on može biti vaš na tjedan dana za "samo" 23.250 dolara, odnosno 150 tisuća kuna.

Sve to nudi hotel na Madivima koji će vam u tjedan dana za tu svotu pružiti takvu uslugu. Ponudom luksuznog uredskog smještaja hotel nastoji premostiti turističke gubitke nagomilane u doba pandemije COVID-19 koja je teško pogodila turizam.

Hotel na Maldivima cilja bogatu klijentelu kao što su direktori, poduzetnici ili kreativci, pa ipak različiti ljudi iskazali su zanimanje, tvrdi hotelska glasnogovornica.

Međutim, ako su Maldivi preskupi, moguće je potražiti svoj komadić rajskog ureda drugdje, jer nekoliko tradicionalno turističkih zemalja već je ponudilo posebne vize ljudima koji rade na daljinu.

Karipska otočna država Barbados objavila je da se u posljednjih nekoliko tjedana gotovo 1500 obitelji i pojedinaca prijavilo za jednogodišnju vizu. Većina njih vlasnici su tvrtki, visokotehnološki stručnjaci iz Silicijske doline ili odvjetnici.

Da bi mogli aplicirati za vizu, zainteresirani moraju dokazati da su financijski sposobni izdržavati se te platiti vizu po cijeni od dvije do tri tisuće dolara.

Sličan program nudi i Gruzija, koja je privukla nekih 600 podnositelja zahtjeva, otkriva veleposlanstvo te zemlje u Berlinu.

Ako je ishođenje vize problematično, još postoji opcija digitalnih nomada, a njihov boravak nastoji ubrzo regulirati i vlada Republike Hrvatske. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju