Algar do Carvao vulkanska je špilja u središnjem dijelu otoka Terceira na Azorima. Nastala je prije otprilike 2000 godina nakon snažne erupcije lave, a danas je dio Guilherme Moniza, jednog od četiriju velikih vulkana na tom portugalskom otoku.

Bugarska Zanimljivosti Ogromna špilja na Balkanu u kojoj su 70 tisuća godina živjeli ljudi

Ulaz u vulkansku špilju dugu oko 100 metara i duboku oko 90 metara ukrašen je raskošnom zelenom vegetacijom koja je privlačila poglede stoljećima. No zbog nepristupačnosti terena u Algar do Carvao prvi ljudi ušli su 1893. godine koristeći se tek običnim konopom.

Lokalno stanovništvo u međuvremenu je prepoznalo turistički potencijal te su izgrađene stepenice koje vode u špilju. Osim prekrasnog zelenila ona je poznata i po zapanjujućim stalaktitima i stalagmitima, a na dnu špilje nalazi se i jezerce čija dubina, ovisno o količini kiše, može doseći i 15 metara.

Slika nije dostupna Putovanja Podzemno čudo u Istri: Napušteni "grad" pod zemljom u kojem danas živi samo čovječja ribica

Oni koji su posjetili Algar do Carvao tvrde da je prolazak kroz ovu špilju poput putovanja u središte Zemlje. Kako ono stvarno izgleda, provjerite u našoj fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju