Prekrasni Dubrovnik pokazao se idealnim mjestom za premijeru novog pjenušca Feravina koji je predstavio sommelierski prvak Hrvatske Siniša Lasan.

Ugostitelji, hotelijeri i distributeri Dubrovačko-neretvanske županije uživali su u zvijezdi večeri, ali i odličnim vinima iz linije Dika i Miraz iz podruma ove poznate slavonske vinarije.

GRASECCO je pjenušac napravljen od sto posto graševine. Proizveden je Charmat metodom, a karakterizira ga nježna zelenkasta boja te voćni mirisi zelenih jabuka i citrusa.

"Za proizvodnju nas je nadahnula priča o proseccu, a imat ćemo dvije etikete - extra brut koji ima oko 2 grama šećera i brut koji će imati oko 8 grama. Grasecco se odlikuje svježinom i lijepom mineralnošću. Na tržište će izaći za deset dana, a koštat će oko 40 kuna", objasnio nam je Alen Britvarević iz Feravina povodom Vinarenja u zagrebačkom Cheese baru, gdje se mogao kušati odličan spoj vina i sireva iz sirane MIH.   

Ohlađen na pravu temperaturu, idealan je izbor za aperitiv, ali i lijepa pratnja uz jela od bijelog mesa, školjke, rižota, plodove mora te hladna predjela.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju