Tridesetak kilometara od Zagreba nalazi se pravo malo životinjsko carstvo. Izletište Ključić Brdo obitelji Matković smješteno je na prekrasnim brežuljcima Vukomeričkih gorica.

Kompleks je idealan za izlet u prirodu, bilo da planirate druženje s prijateljima ili odlazak na team building s kolegama, no ovaj će kraj ipak najviše razveseliti djecu. Odrasli će se ondje naučiti opustiti od svakodnevnih obveza, dok će djeca vidjeti životinje i biljke za koje su čuli, ali ih nisu imali prilike vidjeti.

Imanje od 300 tisuća kvadratnih metara dom je i uzgajalište košutama, jelenima, muflonima, ovcama, divljim svinjama, zečevima, kravama i konjima. Svi oni naviknuli su na posjetitelje koje će velikodušno pozdraviti i poželjeti dobrodošlicu, no hranjenje i bliski kontakt s njima ipak su rezervirani samo za vlasnike.

Osim zoo parka, koji je svakako glavna atrakcija, na imanju se nalaze drvene kućice u kojima možete prenoćiti te prostor za roštiljanje za one koji dan žele provesti s ekipom na otvorenom. Oni koji ne vole jela pripremati sami uživat će u gastronomskoj ponudi restorana obitelji Matković.

S obzirom na to da je restoran otvoren samo vikendom i na poseban zahtjev, mi smo pripremili košaru s narescima Okusi zavičaja kako nakon cijelog dana istraživanja ne bismo ostali prazna želuca.

Okusi zavičaja, Lidl Okusi zavičaja, Lidl (Foto: Nova Studio)

Nakon što smo se upoznali sa životinjama koje se nalaze na samom ulazu na imanje, krenuli smo šetati poučnom stazom koja vodi kroz hrastovu šumu i posjetitelje upoznaje s ekosustavom Vukomeričkih gorica. Iznenadilo nas je da je ovo područje iznimno bogato izvorima vode. Na svega pedesetak metara naišli smo na čak tri.

Na imanju se nalazi i vinograd s kojeg se prostire pogled na cijeli Zagreb. Krenete li se penjati prema njemu ili samo istraživati imanje, pratite stazu kako se ne biste izgubili u prostranstvu šume. Također, poslušajte savjete Hrvatske gorske službe za spašavanje i ponašajte se odgovorno u prirodi. Računajte na moguću promjenu vremena, nosite sa sobom rezervnu toplu odjeću, kapu i zaštitu od kiše i vjetra, a bilo bi odlično da na sebi imate i odgovarajuću obuću.

Druženje s životinjama, čist zrak i šum prirode najbolja su terapija, a provedete li dan na ovom imanju, toga vam neće nedostajati.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju