Tridesetak kilometara od Zagreba nalazi se pravo malo životinjsko carstvo. Izletište Ključić Brdo obitelji Matković smješteno je na prekrasnim brežuljcima Vukomeričkih gorica.

Kompleks je idealan za izlet u prirodu, bilo da planirate druženje s prijateljima ili odlazak na team building s kolegama, no ovaj će kraj ipak najviše razveseliti djecu. Odrasli će se ondje naučiti opustiti od svakodnevnih obveza, dok će djeca vidjeti životinje i biljke za koje su čuli, ali ih nisu imali prilike vidjeti.

Imanje od 300 tisuća kvadratnih metara dom je i uzgajalište košutama, jelenima, muflonima, ovcama, divljim svinjama, zečevima, kravama i konjima. Svi oni naviknuli su na posjetitelje koje će velikodušno pozdraviti i poželjeti dobrodošlicu, no hranjenje i bliski kontakt s njima ipak su rezervirani samo za vlasnike.

Osim zoo parka, koji je svakako glavna atrakcija, na imanju se nalaze drvene kućice u kojima možete prenoćiti te prostor za roštiljanje za one koji dan žele provesti s ekipom na otvorenom. Oni koji ne vole jela pripremati sami uživat će u gastronomskoj ponudi restorana obitelji Matković.

S obzirom na to da je restoran otvoren samo vikendom i na poseban zahtjev, mi smo pripremili košaru s narescima Okusi zavičaja kako nakon cijelog dana istraživanja ne bismo ostali prazna želuca.

Okusi zavičaja, Lidl Okusi zavičaja, Lidl

Nakon što smo se upoznali sa životinjama koje se nalaze na samom ulazu na imanje, krenuli smo šetati poučnom stazom koja vodi kroz hrastovu šumu i posjetitelje upoznaje s ekosustavom Vukomeričkih gorica. Iznenadilo nas je da je ovo područje iznimno bogato izvorima vode. Na svega pedesetak metara naišli smo na čak tri.

Na imanju se nalazi i vinograd s kojeg se prostire pogled na cijeli Zagreb. Krenete li se penjati prema njemu ili samo istraživati imanje, pratite stazu kako se ne biste izgubili u prostranstvu šume. Također, poslušajte savjete Hrvatske gorske službe za spašavanje i ponašajte se odgovorno u prirodi. Računajte na moguću promjenu vremena, nosite sa sobom rezervnu toplu odjeću, kapu i zaštitu od kiše i vjetra, a bilo bi odlično da na sebi imate i odgovarajuću obuću.

Druženje s životinjama, čist zrak i šum prirode najbolja su terapija, a provedete li dan na ovom imanju, toga vam neće nedostajati.