Pobjeći od zime nikada nije loša ideja, a pogotovo u trenutku kada je zemlja u koju bježite božanstveni Jordan. Zemlja Crvenog i Mrtvog mora, najljepše i vjerovatno najposebnije pustinje na svijetu, dom jednom svjetskom čudu, isprepletena antičkim ostacima i duboko protkana poviješću, Kraljevina Jordan zemlja je koju zaista želite doživjeti i proživjeti barem jednom u životu.

Unatoč činjenici da je spomenuto svjetsko čudo, antički pješčani grad Petra, najpoznatija atrakcija u Jordanu, autentičnije iskustvo ove pustinjske kraljevine zasigurno ćete doživjeti u Wadi Rumu. Nekada davno činila je morsko dno, a danas čarobni pustinjski krajobraz čija je strukturalnost potpuno oblikovana igrom vjetra i pijeska. Ovo je pustinja u kojoj ćete upoznati život beduina, naučiti pripremati antički roštilj zakopan duboko u pijesku, družiti se s devama i uživati u vrućem crnom čaju čija temperatura ne premašuje onu vanjsku.

U slučaju da vas ni iskustva u pustinji Wadi Rum i drevnoj Petri u potpunosti ne ostave bez daha, Jordan nudi i jedinstveni doživljaj Mrtvog mora, jednog od najslanijih jezera na svijetu. Iznimno ljekovito, ali prije svega zabavno i vrlo fotogenično, ovo slavno jezero svakodnevno privlači brojne turiste na svoju slanu obalu pružajući dijametralno suprotni doživljaj pješčanog Jordana.

Ako vas zanima gdje je najbolje noćiti u Wadi Rumu, kojim danima posjetiti Petru i zašto, kako izbjeći gužvu na Mrtvom moru i koje su najbolje atrakcije u glavnom gradu Ammanu, odgovore na sva ova pitanja možete saznati u mom detaljnom putopisu iz Jordana na ovom linku.

Želim vam sretan put,

Matea
(oprrosti)

Pratite Mateu i na njezinoj Facebook stranici te Instagram profilu.

Mateine lekcije s putovanja: Nauči reći hvala i ne odbij roštilj u Jordanu Oprrosti - 5 Oprrosti - 4 Oprrosti - 3 +2 Oprrosti - 2
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju