• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Zašto je RougeMarin još uvijek hit? Vrhunski omjer kvalitete i cijene

Polovica otkoštenog pileta, novi recept na meniju, potpisuje novi chef Tvrtko Šakota, koji je od prošlog radnog mjesta - Mundoake napravio jedno od najugodnijih mjesta u Zagrebu...

Punkufer avatar placeholder
Vedran Jurić 15.04.2016 09:30 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Cacio e Pepe Korak po korak Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka Celer je sjajan dodatak juhama i varivima 5 eura za kilogram Bez ovog povrća nema niti jedne dobre juhe i variva, a čini čuda za zdravlje Hrvati manje izlaze u kafiće i restorane Bezobrazno skupo! 10 stvari kojih su se Hrvati odrekli jer su toliko poskupjele da ih se ne isplati više kupovati


Kad smo se prije nekoliko dana kolega i ja dogovarali gdje bi išli jesti, a da pritom izbjegnemo standardne roštilje i ostalu tradicionalnu hranu, izbor je, nekako logično, pao na Rougemarin, mjesto za koje se prvo čulo zbog sjajnih burgera kakvih nema nigdje. Danas dobar burger možete pojesti na više mjesta, ali je Rougemarin nastavio razvijati svoju ponudu da bi danas postao respektabilno i prihvatljivo mjesto za sve željne dobre klope.

Tražeći mjesto za pojesti nešto fino, a uzevši u obzir visoke temperature koje su prošli tjedan pogodile metropolu, definitivno smo zaključili kako želimo jesti vani, pa je izbor na kraju pao na Folnegovićevu 10 i Rougemarin. U restoran smo došli u kasnijim popodnevnim satima (inače rade svaki dan do 23 h, osim nedjelje kad su zatvoreni), ugodno se smjestili na veliku terasu koja je bila solidno popunjena, uzeli meni i počeli razmišljati čime napuniti gladne želuce.



Dok smo razmišljali o hrani stigao je konobar i uzeo narudžbu za Staročeško od pola litre, kao i pola litre točenog od Varionice. Ipak smo više pivski tipovi, iako pogled na vinsku listu djeluje i više nego dobro. No unatoč desetak bijelih vina etabliranih domaćih proizvođača i jednako toliko crnih, izbor je ipak pao na hladno pivo. Konačno, odlučujemo što ćemo i jesti.

Predjela u obliku juha preskačemo i odmah prelazimo na glavno jelo. Kolega najprije želi probati hvaljena spicy svinjska rebrica s mladim krumpirom u ružmarinu, no konobar ga obavještava da ih danas više nemaju. Dobro, srećom i druge stvari zvuče divno, pa naručuje novo jelo, koje se na meniju nalazi od travnja, otkošteno pile (pola) s grilla uz pečeni batat s pimentonom, creme fraichom i malom salaticom. Moja malenkost s druge strane uzima marinirani svinjski kare s pečenim povrćem.



Nakon dvadesetak minuta čekanja na stol dolazi hrana, a kao što možete zaključiti i s fotografija, izgleda i više nego dobro. Polovica otkoštenog pileta, novi recept na meniju, potpisuje novi chef Tvrtko Šakota, koji je od Mundoake napravio jedno od najugodnijih mjesta u Zagrebu. To jelo je među gostima Mundoake vrlo dobro poznato, a sad ga mogu jesti i posjetitelji Rougemarina, zajedno sa sicilijanskom pizzom, još jednim Šakotinim remek djelom kome ćemo dati priliku neki drugi put.

Pile je jednostavno sjajno, kao i batat serviran uz njega. Mekano je kao duša i topi se u ustima. Umak je jednako dobar, tako da se porcija na tanjuru vrlo brzo počela smanjivati. Naposljetku sam još i ja pružio nož i vilicu da odrežem dio, tako da je od pileta uskoro ostao tek prazan tanjur. Što se tiče mariniranog svinjskog karea, on nas ni blizu nije oduševio kao pile. Bio je pomalo žilav i smatramo da je mogao ispasti bolje, ali daleko od toga da nije valjao. Jednostavno, očekivali smo više. Povrće uz njega, sasvim korektno i ukusno, iako sam kao osvjedočeni 'neprijatelj' tikvica, dio njih prepustio kolegi.



Nakon glavnog jela, po običaju dolazi desert. U ponudi je bilo sedam, osam raznih, a mi smo se odlučili za crostatu od borovnice i mousse od tamne čokolade s višnjom i đumbirom. Crostata je već pri prvom zalogaju ispunila očekivanja. Kremasta, ukusna, lagana i osvježavajuća pokazala se dobrim izborom za vruće popodne, a i mousse nas je potpuno oduševio. Tamna čokolada bila je izvrsna, na njoj je bio nariban đumbir, a nakon par zalogaja počeli smo otkrivati i skrivene višnje. Sve u svemu, na deserte nemamo nikakve zamjerke.

Ono što još valja istaknuti kao plus, uz ljubazno, uslužno i spretno osoblje svakako su i pristupačne cijene. Dva glavna jela, s desertima i tri popijena piva koštala su oko 220 kuna, što nam se učinilo vrlo dobrim omjerom cijene i kvalitete. Račun smo platili, napojnicu ostavili, a ovom zgodnom restoranu ćemo se vrlo vjerojatno, kad-tad ponovo vratiti.

  • #gdje sjesti
  • #Rougemarin
  • #gdje jesti
  • #Restoran
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Forest City grad duhova u Maleziji
Najbeskorisniji građevinski projekt
Potrošili su milijarde eura da bi izgradili ovaj grad, a u njemu sada skoro nitko ne živi
Bez prženja: Recept za brze i hrskave polpete od tune
Jeftino i za čas
Bez prženja: Recept za brze i hrskave polpete od tune
Razlog za osmijeh na sjeveru Hrvatske: Neobična željeznička postaja koja zrači šarmom i veseljem
Atrakcija
Stanica koja mami osmijehe putnika: Je li ovo najljepša željeznička postaja u Hrvatskoj?
Stvari koje su puno poskupjele u Hrvatskoj u zadnjih pet godina
Bezobrazno skupo!
10 stvari kojih su se Hrvati odrekli jer su toliko poskupjele da ih se ne isplati više kupovati
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Zašto posjetiti Pijemont u Italiji?
Predivan Pijemont
Talijanska regija poznata po Fiatu, Nutelli i crnom vinu ima još jedan dobar razlog za posjet – rijetki su oni koji znaju koji je
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Stabljike celera zašto su dobre za zdravlje
5 eura za kilogram
Bez ovog povrća nema niti jedne dobre juhe i variva, a čini čuda za zdravlje
Stvari koje su puno poskupjele u Hrvatskoj u zadnjih pet godina
Bezobrazno skupo!
10 stvari kojih su se Hrvati odrekli jer su toliko poskupjele da ih se ne isplati više kupovati
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Nevjerojatni otok veličine nogometnog igrališta na kojem živi 300 ljudi
Nema struje, nema vode
Nevjerojatni otok veličine nogometnog igrališta na kojem živi 300 ljudi
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Za 15 minuta
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Anušić osudio incident u Splitu: To samo šteti hrvatskoj državi
Aktualne teme
Anušić: "Pustite više nek' ide tamo gdje joj je mjesto, u muzeje, u vražju mater"
Sprovod Jean-Michela Nicoliera u Vukovaru
Francuski dobrovoljac
Tuga i ponos u Vukovaru: Pokopan Jean-Michel Nicolier
VIDEO Nevjerojatan trenutak na Crvenom trgu: 11-godišnjakinja se suprotstavila Putinu pred svima
Posramila ga
VIDEO Nevjerojatan trenutak na Crvenom trgu: 11-godišnjakinja se suprotstavila Putinu pred svima
show
Tko je Mira Nair, majka Zohrana Mamdanija?
njezin sin jedinac
Znate li tko je majka novog gradonačelnika New Yorka? Riječ je o filmskoj ikoni!
Saša Broz podijelila fotografije s kćeri Sarom Haas
uspješna je
Kako izgleda praunuka Josipa Broza Tita? Promijenila je prezime, a poznato je i čime se bavi
Bivša supruga Kiće Slabinca napisala knjigu o njemu, otkrila i što je presudila njihovom braku
pet godina otkad ga nema
Bivša supruga Kiće Slabinca napisala knjigu o njemu, otkrila i što je presudilo njihovu braku
zdravlje
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Nevjerojatno otkriće: COVID cjepivo pomaže u borbi protiv ove teške bolesti!
Rezultati su nevjerojatni
Nevjerojatno otkriće: COVID cjepivo pomaže u borbi protiv ove teške bolesti!
Upala porebrice: Simptomi koje ne smijete ignorirati
Piše liječnik
Upala porebrice: Simptomi koje ne smijete ignorirati
zabava
Ovakvog parkiranja ima samo na Balkanu! Možete li pogoditi gdje je fotografirano?
Urnebesno
Ovakvog parkiranja ima samo na Balkanu! Možete li pogoditi gdje je fotografirano?
Mozak vam treba izazov? Ovaj kviz je savršen test za vas
Pokažite što znate!
Mozak vam treba izazov? Ovaj kviz je savršen test za vas
Najgora noćna mora svakog Dalmatinca! Urnebesna šala nasmijala domaću publiku
Presmiješno
Najgora noćna mora svakog Dalmatinca! Urnebesna šala nasmijala domaću publiku
tech
Kraj karijesa i plombi? Revolucionarni gel obnavlja zubnu caklinu
Bez boli i straha
Kraj karijesa i plombi? Revolucionarni gel obnavlja zubnu caklinu
Revolucija u kokpitu: Američki B-21 Raider dobiva neočekivani sastav posade?
Velika promjena
Revolucija u kokpitu: Američki B-21 Raider dobiva neočekivani sastav posade?
Kinezi pustili u pogon prvu svjetsku tvornicu za serijsku proizvodnju letećih automobila
Prvi u svijetu
Kinezi pustili u pogon prvu svjetsku tvornicu za serijsku proizvodnju letećih automobila
sport
UŽIVO Katastrofa Dinama na Maksimiru: Modri do poluvremena primili tri komada
Pratite na gol.hr-u
UŽIVO Katastrofa Dinama na Maksimiru: Modri do poluvremena primili tri komada
Sin Eduarda Da Silve rasturio u prvom nastupu za Hrvatsku
Bravo!
Sin Eduarda da Silve rasturio u prvom nastupu za Hrvatsku!
Torcida poziva na veliko okupljanje svih Hrvata na Rivi: Pročitajte žestoko priopćenje
Nakon uhićenja u Splitu
Torcida poziva na veliko okupljanje svih Hrvata na Rivi: Pročitajte žestoko priopćenje
tv
Kumovi: Liječnik baš i nema iskustva - je li ovo noćna mora?
KUMOVI
Kumovi: Liječnik baš i nema iskustva - je li ovo noćna mora?
U dobru i zlu: Već je ionako previše žena u toj kući, a sad je došla još jedna
U DOBRU I ZLU
Već je ionako previše žena u toj kući, a sad je došla još jedna
U dobru i zlu: Uhvaćeni u neugodnom trenutku - kako će sve objasniti?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Uhvaćeni u neugodnom trenutku - kako će sve objasniti?
putovanja
Stvari koje su puno poskupjele u Hrvatskoj u zadnjih pet godina
Bezobrazno skupo!
10 stvari kojih su se Hrvati odrekli jer su toliko poskupjele da ih se ne isplati više kupovati
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
novac
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Direktori vodećih investicijskih banaka: Slijedi preokret, pripremite se na značajan pad dionica
Sudar sa stvarnošću
Direktori vodećih investicijskih banaka: Slijedi preokret, pripremite se na značajan pad dionica
lifestyle
Elin Kostelić u maloj crnoj haljini i gležnjačama na premijeri filma 'Freedom'
Stajling za premijeru
Elin Kostelić: Mala crna haljina i obične gležnjače za izdanje koje slavi jednostavnu eleganciju
Ulična moda Zagreb u cvjetnoj haljini i gležnjačama od brušene kože
Izdanje za šetnju
Mama iz centra Zagreba: Cvjetna haljina i gležnjače od brušene kože za jednu od najboljih jesenskih kombinacija
Podrum u Rijeci uređen poput najljepšeg prostora za život
Samo 23 kvadrata
Fenomenalno uređen podrum u Rijeci, u njemu bi se moglo i živjeti, a i terasa je san snova
sve
Ovakvog parkiranja ima samo na Balkanu! Možete li pogoditi gdje je fotografirano?
Urnebesno
Ovakvog parkiranja ima samo na Balkanu! Možete li pogoditi gdje je fotografirano?
UŽIVO Katastrofa Dinama na Maksimiru: Modri do poluvremena primili tri komada
Pratite na gol.hr-u
UŽIVO Katastrofa Dinama na Maksimiru: Modri do poluvremena primili tri komada
Tko je Mira Nair, majka Zohrana Mamdanija?
njezin sin jedinac
Znate li tko je majka novog gradonačelnika New Yorka? Riječ je o filmskoj ikoni!
Restaurant Labrax
Nema greške

Restoran Labrax u Zadru: "Drugačije i majstorski pripremljeno - mjesto gdje ćete pojesti nešto što do sad niste"

Ovdje ne možete naručiti kilo oborite ribe ili škampe na buzaru, jer im je kuhinja malo drukčija. To nije ni čudo ako znamo da je glavni chef i ujedno vlasnik restorana Saša Began, koji je prije toga zanat pekao u glasovitom zadarskom ribljem restoranu Foša... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Restaurant Labrax Hrana i piće
    Nema greške

    Restoran Labrax u Zadru: "Drugačije i majstorski pripremljeno - mjesto gdje ćete pojesti nešto što do sad niste"

  • Posljednja večera Aktualno
    Nema reprize

    Što biste naručili na posljednjoj večeri? Neobična gozba u Zagrebu na koju vas pozivaju neki od najboljih hrvatskih chefova

  • Stari grad Dubovac Hrana i piće
    Kastel

    Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close