• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Zašto je RougeMarin još uvijek hit? Vrhunski omjer kvalitete i cijene

Polovica otkoštenog pileta, novi recept na meniju, potpisuje novi chef Tvrtko Šakota, koji je od prošlog radnog mjesta - Mundoake napravio jedno od najugodnijih mjesta u Zagrebu...

Punkufer avatar placeholder
Vedran Jurić 15.04.2016 09:30 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Kviz općeg znanja - 5 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut Tjestenina u bijelom umaku Najbrži kuhani ručak Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta


Kad smo se prije nekoliko dana kolega i ja dogovarali gdje bi išli jesti, a da pritom izbjegnemo standardne roštilje i ostalu tradicionalnu hranu, izbor je, nekako logično, pao na Rougemarin, mjesto za koje se prvo čulo zbog sjajnih burgera kakvih nema nigdje. Danas dobar burger možete pojesti na više mjesta, ali je Rougemarin nastavio razvijati svoju ponudu da bi danas postao respektabilno i prihvatljivo mjesto za sve željne dobre klope.

Tražeći mjesto za pojesti nešto fino, a uzevši u obzir visoke temperature koje su prošli tjedan pogodile metropolu, definitivno smo zaključili kako želimo jesti vani, pa je izbor na kraju pao na Folnegovićevu 10 i Rougemarin. U restoran smo došli u kasnijim popodnevnim satima (inače rade svaki dan do 23 h, osim nedjelje kad su zatvoreni), ugodno se smjestili na veliku terasu koja je bila solidno popunjena, uzeli meni i počeli razmišljati čime napuniti gladne želuce.



Dok smo razmišljali o hrani stigao je konobar i uzeo narudžbu za Staročeško od pola litre, kao i pola litre točenog od Varionice. Ipak smo više pivski tipovi, iako pogled na vinsku listu djeluje i više nego dobro. No unatoč desetak bijelih vina etabliranih domaćih proizvođača i jednako toliko crnih, izbor je ipak pao na hladno pivo. Konačno, odlučujemo što ćemo i jesti.

Predjela u obliku juha preskačemo i odmah prelazimo na glavno jelo. Kolega najprije želi probati hvaljena spicy svinjska rebrica s mladim krumpirom u ružmarinu, no konobar ga obavještava da ih danas više nemaju. Dobro, srećom i druge stvari zvuče divno, pa naručuje novo jelo, koje se na meniju nalazi od travnja, otkošteno pile (pola) s grilla uz pečeni batat s pimentonom, creme fraichom i malom salaticom. Moja malenkost s druge strane uzima marinirani svinjski kare s pečenim povrćem.



Nakon dvadesetak minuta čekanja na stol dolazi hrana, a kao što možete zaključiti i s fotografija, izgleda i više nego dobro. Polovica otkoštenog pileta, novi recept na meniju, potpisuje novi chef Tvrtko Šakota, koji je od Mundoake napravio jedno od najugodnijih mjesta u Zagrebu. To jelo je među gostima Mundoake vrlo dobro poznato, a sad ga mogu jesti i posjetitelji Rougemarina, zajedno sa sicilijanskom pizzom, još jednim Šakotinim remek djelom kome ćemo dati priliku neki drugi put.

Pile je jednostavno sjajno, kao i batat serviran uz njega. Mekano je kao duša i topi se u ustima. Umak je jednako dobar, tako da se porcija na tanjuru vrlo brzo počela smanjivati. Naposljetku sam još i ja pružio nož i vilicu da odrežem dio, tako da je od pileta uskoro ostao tek prazan tanjur. Što se tiče mariniranog svinjskog karea, on nas ni blizu nije oduševio kao pile. Bio je pomalo žilav i smatramo da je mogao ispasti bolje, ali daleko od toga da nije valjao. Jednostavno, očekivali smo više. Povrće uz njega, sasvim korektno i ukusno, iako sam kao osvjedočeni 'neprijatelj' tikvica, dio njih prepustio kolegi.



Nakon glavnog jela, po običaju dolazi desert. U ponudi je bilo sedam, osam raznih, a mi smo se odlučili za crostatu od borovnice i mousse od tamne čokolade s višnjom i đumbirom. Crostata je već pri prvom zalogaju ispunila očekivanja. Kremasta, ukusna, lagana i osvježavajuća pokazala se dobrim izborom za vruće popodne, a i mousse nas je potpuno oduševio. Tamna čokolada bila je izvrsna, na njoj je bio nariban đumbir, a nakon par zalogaja počeli smo otkrivati i skrivene višnje. Sve u svemu, na deserte nemamo nikakve zamjerke.

Ono što još valja istaknuti kao plus, uz ljubazno, uslužno i spretno osoblje svakako su i pristupačne cijene. Dva glavna jela, s desertima i tri popijena piva koštala su oko 220 kuna, što nam se učinilo vrlo dobrim omjerom cijene i kvalitete. Račun smo platili, napojnicu ostavili, a ovom zgodnom restoranu ćemo se vrlo vjerojatno, kad-tad ponovo vratiti.

  • #gdje sjesti
  • #Rougemarin
  • #gdje jesti
  • #Restoran
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Miriše na Božić: Recept za kuhano vino u "virgin" varijanti
Puno začina
Miriše na Božić: Recept za kuhano vino bez alkohola i dodanog šećera
Hrana u kojoj ima vitamina D
Budite oprezni
3 vrsta hrane koju treba jesti zimi, a pogotovo ako ne vidite često sunca
Advent na najvišoj zgradi EU, Varso Tower, Poljska
Na sjeveru Europe
Adventski sajam na najvišoj zgradi Europske unije - pogled s vrha je nevjerojatan
Izgleda li ovako budućnost kampiranja? Ovo vozilo ima spavaću sobu, ured, pa čak i kinodvoranu
ELO
Izgleda li ovako budućnost kampiranja? Ovo vozilo ima spavaću sobu, ured, pa čak i kinodvoranu
Prvi put u povijesti: Ogromno priznanje gastronomiji Italije koje će Talijane štiti od prijevara i imitacija
Pitanje identiteta
Prvi put u povijesti: Ogromno priznanje gastronomiji Italije koje će Talijane štiti od prijevara i imitacija
Neodoljivi paketići s jabukama: Recept za hrskavo iznenađenje
Jednostavno
Neodoljivi paketići s jabukama: Recept za hrskavo iznenađenje
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu konačno je otvoren
Kroz ušicu igle
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu napokon je otvoren
3 jednostavna napitka koja vraćaju volju za životom nakon obilnog ručka
Sačuvajte za blagdane
3 jednostavna napitka koja vraćaju volju za životom nakon obilnog ručka

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Evo kolike će božićnice dobiti zaposleni u državnim firmama: Neki se vesele, neki hvataju za glavu
HO! HO! HO!
Evo kolike će božićnice dobiti zaposleni u državnim tvrtkama: Neki se vesele, neki hvataju za glavu
Katastrofa tijekom kontrolirane eksplozije zaostale bombe: Neki će morati Božić slaviti negdje drugdje
Kriva procjena
Katastrofa tijekom kontrolirane eksplozije zaostale bombe: "Neki će morati Božić slaviti negdje drugdje"
FOTO Ubojica Charlie Kirka se prvi put pojavio na sudu: Udovica Erika imala poseban zahtjev, sudac ga uvažio
slučaj koji je potresao SAD
FOTO Ubojica Charlieja Kirka prvi se put pojavio na sudu: Udovica Erika imala poseban zahtjev, sudac ga uvažio
show
Severina čestitala rođendan dobrom prijatelju Borisu Ružiću
''Ako itko zaslužuje...''
Seve ne skriva emocije prema posebnom muškarcu u njezinu životu: ''Voljeno moje biće...''
Kako izgleda stan Joška Gvardiola u Zagrebu?
u zagrebu
Kako izgleda stan Joška Gvardiola? Nećete vjerovati kakav luksuz skriva ovih 160 kvadrata
Nemo, pobjednik Eurosonga 2024., vratio je trofej EBU-u
sve je objasnio!
Prošlogodišnji predstavnik Eurosonga vratio trofej organizaciji: "Živite ono što tvrdite..."
zdravlje
Ovaj neobičan simptom može predvidjeti srčani udar – provjerite ga na vrijeme!
Alarmantni rezultati nove studije
Ovaj neobičan simptom može predvidjeti srčani udar – provjerite ga na vrijeme!
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Piše liječnik
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
zabava
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Zanimljivo rješenje
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Znanje nije Google – ovaj kviz pokazuje tko zaista zna
Pokažite što znate!
Znanje nije Google – ovaj kviz pokazuje tko zaista zna
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pronađite uljeza
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
tech
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Srušen mit njegova uzroka
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
EU uvodi carinu na male pakete naručene s Temua i Sheina
Privremena odluka
EU uvodi carinu na male pakete naručene s Temua i Sheina
sport
Slovenci kritizirali Alberta Rieru zbog izjave nakon utakmice Rijeka - Celje
Svašta
Izgubio 3:0 na Rujevici, a onda zapanjio izjavom: Čak su mu i Slovenci očitali bukvicu
Dinamo sredinom siječnja dobiva dva velika "pojačanja": Taj dan Kovačević željno iščekuje
uskoro
Dinamo sredinom siječnja dobiva dva velika "pojačanja": Taj dan Kovačević željno iščekuje
Kovačević kao pokvarena ploča: Je li za sve kriv trener ili Dinamo ne može bolje?
Komentar Ivice Mede
Kovačević kao pokvarena ploča: Je li za sve kriv trener ili Dinamo ne može bolje?
tv
MasterChef: Crveni tim dobio jezikovu juhu! "Jeste li svjesni svojih problema?!"
IZGUBILI
Crveni tim dobio jezikovu juhu! "Jeste li svjesni svojih problema?!"
Kumovi: Cijelu je krivicu svalila na njega – hoće li ih ovo spasiti?
KUMOVI
Cijelu je krivicu svalila na njega – hoće li ih ovo spasiti?
MasterChef: Potreseni Mark izjavio: "Pukli su mi snovi!" Hoće li nastaviti do kraja?!
TEŠKO!
Potreseni Mark izjavio: "Pukli su mi snovi!" Hoće li nastaviti do kraja?!
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
lifestyle
Ulična moda Zagreb sako s puf predimenzioniranim ramenima 2025.
Dašak visoke mode
Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena
Recept za vjenčiće s malinama
Odličan recept!
Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti
12. 12.: Datum ogledala koji šalje važnu poruku
Datum ogledala
Najvažniji datum u godini, koji nam šalje važnu životnu poruku
sve
Ulična moda Zagreb sako s puf predimenzioniranim ramenima 2025.
Dašak visoke mode
Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena
Recept za vjenčiće s malinama
Odličan recept!
Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti
Slovenci kritizirali Alberta Rieru zbog izjave nakon utakmice Rijeka - Celje
Svašta
Izgubio 3:0 na Rujevici, a onda zapanjio izjavom: Čak su mu i Slovenci očitali bukvicu
Restaurant Labrax
Nema greške

Restoran Labrax u Zadru: "Drugačije i majstorski pripremljeno - mjesto gdje ćete pojesti nešto što do sad niste"

Ovdje ne možete naručiti kilo oborite ribe ili škampe na buzaru, jer im je kuhinja malo drukčija. To nije ni čudo ako znamo da je glavni chef i ujedno vlasnik restorana Saša Began, koji je prije toga zanat pekao u glasovitom zadarskom ribljem restoranu Foša... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Restaurant Labrax Hrana i piće
    Nema greške

    Restoran Labrax u Zadru: "Drugačije i majstorski pripremljeno - mjesto gdje ćete pojesti nešto što do sad niste"

  • Posljednja večera Aktualno
    Nema reprize

    Što biste naručili na posljednjoj večeri? Neobična gozba u Zagrebu na koju vas pozivaju neki od najboljih hrvatskih chefova

  • Stari grad Dubovac Hrana i piće
    Kastel

    Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

close