Tisuće turista dolaze na grčki aerodrom Skiathos, ali ne kako bi otputovali, nego kako bi snimili zrakoplove koji slijeću tek nekoliko metara iznad glava. Sunce i pijesak na otoku su u drugom planu jer se ništa ne može usporediti s uzbuđenjem koje izaziva spuštanje aviona.

Ogromna buka i vjetar koju proizvode magnetski su privlačni fotografima koji uživaju u adrenalinu i iščekuju da se kotači priljube uz pistu. Budući da takav hobi nije bezazlen, na pisti stoje upozorenja, no nitko ih ne doživljava.

Aerodrom ne radi cijele godine pa oni koji se žele baviti opasnim hobijem trebaju doći ondje od travnja do listopada.

Plaža Maho na karipskom otoku Sveti Martin bila je jedno od najatraktivnijih mjesta na svijetu za promatranje slijetanja, no obožavatelji letjelica morali su pronaći novo mjesto za ispitivanje hrabrosti nakon što je moćni Boeing 747 prestao ondje slijetati.

Skiathos - 1 Skiathos - 1 (Foto: Profimedia.hr)

Nije neuobičajeno da zrakoplovi otpušu snimatelje, a kamenje koje pritom može letjeti također može napraviti veliku štetu. Na plaži Maho zabilježene su nezgode, ali i ozbiljnija stradavanja. Na popisu najboljih mjesta za promatranje slijetanja zrakoplova nalazi se i plaža Mackenzie na Cipru, Mai Khao na Tajlandu te Sydney Kingsford Smith u Australiji. 

Nomadi na Maldivima - 14 Putovanja Ekipa iz Hrvatske smislila kako s manjim budžetom ipak otići na krstarenje iz snova

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju