SeaWorld Abu Dhabi, ogroman vodeni park u Ujedinjenim Arapskim Emiratima otvorit će svoja vrata iduće godine na otoku Yas i omogućiti posjetiteljima da uđu u čudesni prostor od 183 tisuće četvornih metara, posvećen životu u morima i oceanima.

Već sada veliko zanimanje plijeni izgradnja najvećeg zatvorenog akvarija na svijetu, koja se se polako, ali sigurno primiče kraju. Akvarij s 25 milijuna litara vode nastanit će 68 tisuća morskih životinja, uključujući morske pse, najrazličitije ribe i morske kornjače koje će se moći promatrati kroz prozor visok 20 metara na više razina.

Tema akvarija je "beskrajni ocean", a ideja je simulacija prirodnih staništa različitih vrsta, koje će živjeti jednako skladno kao i u divljini. Među najavljenim atrakcijama su i interaktivne izložbe koje će posjetitelje odvesti na putovanje od Sjevernog do Južnog pola, a hvale vrijedan je i projekt Yas Island SeaWorld Research and Rescue Center.

Istraživački centar će se baviti proučavanjem mora, brigom o okolišu i spašavanjem ugroženih biljnih i životinjskih vrsta. Znanstvenici će prenositi svoje znanje posjetiteljima, a organizirat će se i ekološke akcije kako bi se podigla globalna svijest za očuvanje plavog planeta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju