Ovih dana na svoje prvo službeno krstarenje kreće Scenic Eclipse. Riječ je o megajahti za maksimalno 228 gostiju australske tvrtke Scenic koja se gradila u brodogradilištu Uljanik u Puli.

Ovaj čudesan brod s osam paluba dužine 168 metara i širine 21.5 metara neki nazivaju i polarnim kruzerom ili prvom istraživačkom jahtom koja je napravljena za oceansku plovidbu i polarna mora po najnovijim ekološkim standardima.

S obzirom da je njegova svrha otkrivanje nekih od najteže dostupnih mjesta na svijetu ne čudi što je Scenic Eclipse opremljena dvama helikopterima (za po šest osoba) i jednom mini-podmornicom koja može zaroniti na 300 metara dubine.

Istraživačka jahta za svoje prvo službeno putovanje odabrala je prelazak zapanjujućih krajolika od Reykjavika preko Grenlanda do Quebeca u Kanadi.

Most Eshima Ohashi Putovanja "Okomiti" most po kojemu se rijetki usude voziti

Na službenim stranicama tvrtke već je napravljen raspored krstarenja do kolovoza 2020. godine, a zainteresiranim je na raspolaganju sve od otkrivanja Antarktike i Arktika do plovidbe po Mediteranu koji uključuje i posjet hrvatskim destinacijama poput Korčule, Hvara, Dubrovnika ili Rovinja.

Brod broji 114 kabina za goste, 10 različitih restorana i barova, teretanu i spa oazu koja se prostire na 550 četvornih metara, kino-dvoranu za 240 osoba, unutrašnje i vanjske bazene te brojne druge pogodnosti.

Ovisno o vrsti i veličini kabine, destinaciji na koju se putuje te broju dana na brodu, cijena boravka na Scenic Eclispsu varira od otprilike 40.000 do 200.000 kuna po putovanju i osobi.

Više informacija o brodu, kao i raspored predviđenih krstarenja pronađite na službenim stranicama Scenic Eclipsea.

Hrvatski Titanic: Poprište tragedije u Jadranskom moru koje mnogi danas žele vidjeti +0 Parobrod Baron Gautsch, Metkovic i Graf Wurmbrand u Trstu 1910. godine

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju