Nagoya City Science je muzej smješten u istoimenom gradu na najvećem japanskom otoku Honshua. Poznat je kao dom najvećeg planetarija na svijetu koji se nalazi unutar monumentalne sfere napravljene 700 ploča.

Ili je tako bilo sve do 2017. godine kada je tu titulu preuzeo Planetarij 1 u Sankt-Peterburgu u Rusiji s impresivnom kupolom promjera 37 metara.

Kyoto, Japan Putovanja 4 mjesta koja biste obvezno trebali posjetiti u Zemlji Izlazećeg Sunca

Unatoč tome, japanski planetarij i dalje privlači mnogo pažnje zaljubljenika u svemir. Njegova kupola ima promjer čak 35 metara te najjači model projektora UNIVERSARIUM Model IX koji pruža najvjerniju repliku zvjezdanog neba u bilo kojem dijelu godine.

U planetariju je koncentrično postavljeno 350 sjedala za savršeno opažanje zvjezdanog neba. Svako sjedalo se može spustiti te okrenuti za 30 stupnjeva ulijevo ili udesno kako bi posjetitelju pružilo optimalno iskustvo.

Slika nije dostupna Putovanja Zen tunel cvijeća: Čarobni prolaz koji privlači tisuće posjetitelja u proljeće

Prvi planetarij u Nagoji otvoren je još davne 1962. godine te je radio sve do 2010. godine. U tom vremenu posjetilo ga je više od 15 milijuna ljudi. Tijekom renovacije zgrade astronomije, znanosti i tehnologije u ovom japanskom gradu u ožujku 2011. otvoren je novi i poboljšani planetarij.

Ulaznica za planetarij i Nagoya City Science muzej s raznim eksponatima vezanim uz modernu tehnologiju i znanost iznosi 800 yena ili oko 47 kuna. No valja napomenuti kako će planetarij u sljedećih nekoliko mjeseci bit će zatvoren zbog promjene opreme.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju