Japan je zemlja s bezbroj prekrasnih mjesta koja se isplati posjetiti, ali neka ipak privlače najveći broj turista. Zanimljivo je kako mnogi ne smatraju glavni grad Tokio najvažnijom destinacijom u Japanu. Naime, iako je sigurno na vrhu liste većine ljubitelja putovanja, Tokio nema veliki povijesni i kulturni značaj za Japan.

Kraljevska palača u Tokiju

Najvažnija tokijska atrakcija zapravo je smještena izvan grada. Palača datira iz 17. stoljeća a okružena je mostovima i opkopima. U njoj i dalje živi kraljevska obitelj, ali posjetitelji mogu uživati u nekim njezinim dijelovima i diviti se arhitekturi i veličanstvenoj prirodi oko nje.

Planina Fuji

Putovanje u Japan jednostavno ne smije proći bez planine Fuji. Svake godine u sklopu hodočašća milijuni ljudi planinare do vrha prije zore kako bi gledali izlazak sunca iznad Japana. Njezin je vrh ujedno i najviši vrh u Japanu i vidljiv je iz Tokija.

Povijesni Kyoto

Jedan je od najposjećenijih gradova u Japanu jer se u njemu spajaju tradicionalni život i prekrasni krajolik. Prošećete li se starim gradskim ulicama, osjećate ćete se kao da ste bačeni u neko drugo vrijeme. U gradu se nalazi 30 hramova, od kojih su najstariji iz 14. stoljeća.

Dvorac Osaka

Jedno je od najprepoznatljivijih mjesta nakon planine Fuji. Prekrasna palača izgrađena je 1586., ali je tijekom povijesti u nekoliko navrata uništena i ponovno izgrađena i svjedoči o veličanstvenoj povijesti Japana. Zadnji je put nadograđena 1931., pri čemu se pazilo na povijesnu točnost. Iz palače se pruža pogled na vrtove, svetište Hokoko i hram Shitenno - ji, jedan od najstarijih hramova, izgrađen 59. godine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju