Čuvate li planove o putovanju u Japan za bolje dane, osim četiri mjesta koja smo vam predložili, pridodajte i ovo ako ste ljubitelj šarenila, prirode i mirnih mjesta.

Kawachi Fuji Gardens u mjestu Kitakyushu privatni je vrt u kojem se nalazi čak dvadeset vrsta cvijeta „wisteria“. Mi ga zovemo glicinija, a riječ je o drvenastoj penjačici. Poznata je i po romantičnom nadimku „plava kiša“ a prilično je raširena po Kini, Koreji i Japanu gdje se često koristi kao ukrasna biljka.

Najveća atrakcija ovih japanskih vrtova je tzv. Wisteria tunel, dugačak i prostrani tunel u potpunosti obrastao cvijećem boje lavande koje nježno pada s vrhova. Zapravo su tu dva ista tunela poznati pod zajedničkim imenom, od kojih je jedan dugačak 80 metara, a drugi oko 200 metara.

Vrt je otvoren 1977. godine, a krasi ga i više od stotinu drveća i mnoštvo cvijeća na površini od 10 000 metara kvadratnih. Trebalo je malo više od 30 godina da postane svjetski popularan, nakon što su ovi fascinantni prizori i slike obišli Internet.

Naravno, ne bi Japan bio Japan da u gastro ponudi nema tematskog sladoleda u kornetu, s bojama lavande.

Iako je ovaj vrt prilično udaljen od Tokija, vrijedi ga posjetiti ako obilazite i druge gradove pa idete prema Osaki i Hirošimi.

Želite li doživjeti ovu bajku u njenom punom sjaju, savjetuje se posjet krajem travnja ili početkom svibnja kada počinje takozvani Wisteria Festival i tunel se potpuno rascvjeta. Jedino na što trebate pripaziti jest rezervacija termina svog dolaska jer, pretpostavljate, u to doba nahrle tisuće posjetioca. Kako i ne bi?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju