Na prvom zagrebačkom festivalu palačinki predstavit će se najbolje zagrebačke palačinkarnice sa svojim specijalitetima, a posjetitelji će moći isprobati nove svjetske recepte za palačinke kao što su nizozemski Poffertjes uz nadjeve po svom izboru.

U nedjelju, 17. travnja 2016. s početkom u 13 sati na Tuškancu započinje natjecanje u jedenju palačinki. U subotu, 16. travnja s početkom od 13 sati održat će se humanitarna akcija 'Tisuću palačinki za djecu' na kojoj će osobe iz javnog života pomagati u pečenju i prodaji palačinki, a prihodi će biti donirani udrugama koji pomažu djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

Prodaju palačinki će popratiti bogati zabavni sadržaj za sve uzraste, od Zabavnog parka ADRIA, znanstvenih radionica FORA s eksperimentima i Make Wonder robotima, ekološke kreativne radionice CIOS-a i slično. Ovdje saznajte gdje se mogu pojesti najbolje palačinke u Zagrebu.

Goste će zabavljati DJ Giuliano, a u nedjelju, 17. travnja od 11 sati u kinu Tuškanac moći se pogledati crtani film Mali princ popraćen likovno-kulinarskom radionicom Milkyonica. Istoga dana u 13 sati započinje natjecanje u jedenju palačinki uz žiri i bogate nagrade.

Uz palačinke i kavu na terasi će biti i Wine Corner kupola u sklopu koje će najstarija zagrebačka vinoteka Bornstein predstaviti 'Tour of Croatia' ponudu vina i pjenušaca, a posjetitelji će imati priliku kušati vrhunska makedonska vina Vinarije DUDIN te hrvatska craft piva Manufakture.

Više o događanju otkrijte na stranici festivala.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju