Dani dalmatinskog pršuta
održavaju se u prvom tjednu studenog 2016. u Zagrebu. Dane pršuta organizira Udruga Dalmatinski pršut, za svoj 10. rođendan, a ovu deliciju po promotivnoj cijeni Zagrepčani će moći kupiti u pršutoreznicama Pivac, Voštane, Smjeli, Mataš i Bel-Cro trade.

Proizvođači dalmatinskog pršuta iz sve četiri dalmatinske županije udruženi su u udrugu, a ove su godine, za svoj proizvod, dobili i zaštitu zemljopisnog podrijetla na EU razini.

Dalmatinski pršut poseban je jer nema dodanog konzervansa i aditiva, s jedinim dodatkom morskom soli, dimljen blagim izgaranjem u iznimnim prirodnim uvjetima i sušen na buri. Njegova se proizvodnja u posljednjih deset godina utrostručila. Od ukupno 300 tisuća komada pršuta proizvedenih u Hrvatskoj, 90 posto otpada na dalmatinski.

 

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju