Uživanje u pivu

Zaobiđite: Munchen
Posjetite: Prag

Zahvaljujući Oktoberfestu, ali i brojnim drugim pivnicama, ime glavnog grada Bavarske postalo je sinonim za pivo. I je, u München je pivo sjajno, ali i skupo, dok je u Pragu pivo sjajno, ali jeftino.

Uostalom u Pragu se godišnje popije najviše piva po glavi stanovnika, 147 litara. Naravno, ako navijate za „Splitske Bile“, imate još jedan razlog više za posjetu, jer je ovdje u pivnici Flek 1911. godine osnovan Hajduk!

Zabava

Zaobiđite: Ibiza
Posjetite: Riga

Naravno, svi ste čuli za lude partyje na španjolskoj Ibizi, ali oni koštaju masne novce, Vjerovali ili ne, glavni grad Latvije sve više i više postaje party meka, zahvaljujući sjajnoj sceni i jeftinom alkoholu.

Stari grad vrvi barovima, klubovima i pubovima, a u prilog Rigi idu i cijene. Pivu ćete rijetko gdje platiti više od 2, a koktel više od 4 eura.

Posjet vinarijama

Zaobiđite: Italija
Posjetite: Istra

Naš prekrasni poluotok rado će vam otvoriti vrata ukupno 110 vinarija. Tradicija pravljenja vina u Istri potječe još iz antičke Grčke, a danas je najpopularnije vino nadaleko čuvena malvazija.

S druge strane Italija, posebno Toskana također nudi lijepa vina, ali je tura po Istri daleko jeftinija, a uza sve možete uživati i u tartufima…



Skijanje

Zaobiđite: Alpe
Posjetite: Bugarska

Točno, Alpe vrve poznatim i izvrsnim skijalištima, ali da bi kupili ski pass i platili smještaj ponekad morate dići kredit. S druge strane, bugarsko skijalište Bansko kompletno je obnovljeno i za znatno manje novaca nudi gotovo iste stvari.

Nedavna su istraživanja pokazala da je skijanje u Bugarskoj otprilike triput jeftinije nego u Alpama!

6 skrivenih dragulja u Europi koje mora posjetiti svaki svjetski putnik

Istraživanje povijesti

Zaobiđite: Rim
Posjetite: Efez

Koloseum. Panteon. Rimski forum. Istina, sve se to nalazi u glavnom talijanskom gradu. No vjerujte, tko je jednom bio zna i da su gužve za ove atrakcije nepodnošljive i često bi sljedeći put pobjegao glavom bez obzira. S druge strane, turski Efez je pun antičkih spomenika, a posjeta mnogima od njih je i besplatna.

Veliki teatar koji prima 25 tisuća ljudi ili Artemidin hram, samo su neki od povijesnih spomenika koje ćete naći u Efezu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju