FRANK SINATRA - AUTUMN IN NEW YORK

'Jesen u New Yorku' je jedan od najobrađenijih jazz standarda svih vremena. Napisao ga je Vernon Duke 1934. godine za mjuzikl Thumbs Up! Nabrojati ćemo samo neke od poznatijih glazbenika koji su obradili ovu pjesmu: Charlie Parker, Charles Mingus, Bille Holliday, Oscar Peterson, Chet Baker, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Sarah Vaughn, Shirely Bassey, Harry Connick jr., a mi vas puštamo da uživate u verziji Franka Sinatre.

TINDERSTICKS - THIS FIRE OF AUTUMN

Band kojem je Hrvatska uvijek na popisu destinacija kada ide na svjetske turneje izdao je ovu pjesmu o jeseni 2012. godine na albumu 'The Something Rain, čiju su promociju odsvirali u Zagrebu. Prema našem uredniku to je i najbolji singl s tog albuma. Tindesrticks su britanski band kojem je 'zaštitni znak' melankolični i duboki glas njihovog frontmana Stuarta A. Staplesa, dok je glazba većinom komornijeg, da ne kažemo jesenskog karaktera.

YO LA TENGO - AUTUMN SWEATER

Kultni američki indie rock band iz Hobokena u New Jerseyu još nije bio u Hrvatskoj (kao gore navedeni Tindesticksi), ali se nadamo da će nakon 8.11. ove godine kada dolaze prvi put nastaviti s dolascima. Ime na španjolskom znači 'Imam ju!' i dolazi od anegdote sa bejzbolskih terena. Igrač hispanskog podrijetla Elio Chacon se nekoliko puta sudario sa svojim suigračem pri hvatanju lopte te su se njih dvojica dogovorili da Chacon svaki put vikne 'Imam ju!'. Chacon nije govorio engleski pa je odlučeno da vikne 'Yo la tengo!' što na španjolskom znači isto to. Nakon par tjedana igre bez sudara, u jednoj od utakmica Chacon je viknuo 'Yo la tengo!' i sudario s drugim igračem koji nije znao za dogovor i nakon čvrstog sudara ustajući se upitao je Chacona: 'Što ti znači to: Yellow tango?'. Dakle, u vaše podsjetnike upište: petak, 8.11. Tvornica Kulture - Yellow Tango!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju