1. Salajland

Ako ste prespavali advent, još uvijek stignete uhvatiti blagdanski duh i otići na jednodnevni izlet u Salajland jer njihova božićna priča traje sve do 14. siječnja. Obitelj Salaj svake godine broji sve više prigodnih ukrasa, a ove godine čak i više od dva i pol milijuna lampica. Osim u svjetlucavim lampicama, za vrijeme Božićne priče možete uživati i u vatrometima. Njihovo imanje, osim radnim danima, ima otvorena vrata nedjeljama i praznicima, a neće ih zatvoriti niti kiša ili snijeg.

2. Terme Sveti Martin

Mirnija zimska idila očekuje vas i nadomak Zagreba, u Međimurju. Osim prijateljskih lica, prekrasne prirode, tamo vas čeka i opuštenija priča u već poznatoj oazi ovog kraja, Termama Sveti Martin. Osim opuštanja u termalnim vodama i uživanja u domaćoj blagdanskoj hrani, možete otići i na organizirani izlet na farmu jelena. Svakako planirajte barem jedno noćenje koje se kreće već od 285 kuna za vas i vašu obitelj jer sve zanimljivosti ovoga kraja nećete stići doživjeti samo u jednom danu.

Terme pod snijegom Terme pod snijegom (Foto: TSM)

3. NP Krka

Ako ste bezbroj puta na autoputu prolazili pored Skradina ili oznake ''NP Krka'' i svaki put govorili kako ćete ih sljedeći put sigurno posjetiti, sada je vrijeme da se na tom mjestu napokon zaustavite. Zimska idila odvest će vas u neki novi svijet nalik Narniji, a zaglušujuća tišina bit će prava terapija nakon gradske vreve i buke. Odsjednite u jednom od najstarijih hrvatskih gradića, istražite Nacionalni park Krka i provjerite kako izgleda famozni Skradinski buk pod snijegom.

4. Baranja

Uz Kopački rit koji prekriven snijegom izgleda kao iz bajke, Baranja u svom okrilju krije etnoselo Karanac koje svojim gostima nudi bogatu gastronomsku i turističku ponudu. U živopisnim seoskim krčmama ponuda je temeljena isključivo na domaćoj proizvodnji hrane, a mještani proizvode i izvrsno vino. Osim što se u ovom etnoselu dobro jede, možete se provozati originalnim seoskim kolima i spavati u autentično uređenim sobama.

Baranja Baranja (Foto: Gordan Trtanj)

5. Istra

Vodi li vas put u predivnu Istru, jedna od postaja mogao bi biti bajkoviti gradić Motovun. Ako ste mislili da je ovo lokacija koju vrijedi posjećivati samo u vrijeme održavanja poznatog filmskog festivala, prevarili ste se. Motovun je mjesto koje zimi izgleda poput pravog zimskog utočišta kojemu posebnu čar daju uske kamene uličice i spektakularni pogled koji seže kilometrima daleko preko 'mora' brežuljaka, a ponekad i magle. Motovun se nalazi na 277 metara iznad realnosti, pa se često može dogoditi da završite doslovno u oblaku. Taj trenutak pamtit ćete zauvijek.


 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju