Bali
se nalazi na listi želja mnogih putnika i pustolova. Najzapadniji otok Malog sundajskog otočja svake godine posjećuju deseci tisuća turista iz svih kutaka svijeta.

Stručnjaci preporučuju da bi dobar dio ove slave trebala dobiti još jedna indonezijska destinacija – upravna jedinica Gunungkidul Regency na otoku Javi.

To mjesto u provinciji Yogyakarta krase neopisive prirodne ljepote od zelenih brežuljaka do prekrasnih pješčanih plaža poput Barona, Kukupa, Krakala, Sundaka ili Wediomba na kojima možete isprobati svježu ribu i morske plodove. Zeleni brežuljci u Gunungkidulu Zeleni brežuljci u Gunungkidulu (Foto: Getty Images)

Gunungkidul ima i prekrasne geoparkove i špilje namijenjene ljubiteljima aktivnog odmora. To je i odlično mjesto za istraživanje javanske kulture kroz opažanje tradicionalnih rituala, plesova i drugih običaja koji se i danas izvode.

Nekoć je Gunungkidul bio jedan od najsiromašnijih krajeva na svijetu, no u posljednje vrijeme povećavaju se ulaganja u turističku infrastrukturu. Pretpostavlja se da će za 5 do 10 godina Gunungkidul postati “novi Bali”.

Kako izgleda ovaj zapostavljeni komadić raja, pogledajte u našoj fotogaleriji. Prekrasne indonezijske plaže Prekrasne indonezijske plaže (Foto: Getty Images)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju