S brojnim vodopadima i slapovima okruženima gustom šumom Nacionalni park Krka mogao bi poslužiti za snimanje avanturističkog filma, baš kao i netaknuta priroda Mljeta ili egzotičnih Brijuna.

Svaki od osam hrvatskih nacionalnih parkova, 11 parkova prirode i brojnih prirodnih rezervata nudi nešto posebno. U nedostatku vremena, novca ili ideja kamo putovati, često nam prođu ispod radara. Kako bi se potaknulo ljubitelje prirode ili one koji će se tek zaljubiti da istraže Lijepu Našu, osvanuo je projekt „Camping near parks in Croatia“, koji spaja nacionalne parkove i parkove prirode s aktivnostima i pristupačnim smještajem.

„Koliko ste istinski doživjeli te zaštićene prirodne oaze? Ne samo kao redovni posjetitelj nego i gledajući buđenje ili smirivanje prirode s izlaskom ili zalaskom sunca? Koliko ste duboko osjetili okuse, mirise i zvukove prirode u proljeće, ljeto, jesen ili zimu? Kojim ste se aktivnostima bavili u parkovima prirode i nacionalnim parkovima?“ pitaju se autori projekta namijenjenog svim ljubiteljima prirodnih ljepota.

Kartu prirodnih ljepota Hrvatske, kao i sve bitne informacije o parkovima i kampovima u blizini parkova, možete pronaći na www.CAMPINGinPARKS.eu

Kampovi - 5 Putovanja Odmor kakav zaslužujete: Neki od najboljih kampova u Hrvatskoj

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju