Moćno brujanje iz auspuha i tutanj karavana superautomobila zavladat će autocestama od 7. do 10. lipnja. Parada luksuza kreće iz Zagreba do Opatije, Cresa i Malog Lošinja. Među 60 ljepotana iz Hrvatske i svijeta naći će se skupocjeni modeli Porschea, Bentleyja, Ferrarija i drugih automobila koji skrivaju "zvijeri" ispod haube. No bez obzira na snagu motora, brzinomjeri će se smiriti sve do Grobnika, gdje će moći otpustiti kočnice i pokazati što mogu.

Utrka se održava u kontroliranim uvjetima, bez nedopuštene brzine i jurnjave, pod nadzorom policije jer je jedan od ciljeva Pink Winga promovirati poštivanje ograničenja brzine i pristojnog ponašanja u prometu, a samim time promovirati sigurnost u prometu. Uz promociju luksuznog turizma, Pink Wing ima i humanitarni karakter. U protekle dvije godine održavanja utrke prikupljeno je više od 150.000 kuna za hrvatske bolnice i potrebite obitelji.

Pink Wing Pink Wing (Foto: PR)

Dok budu boravili na otocima Cresu i Lošinju, sudionicima utrke bit će predstavljene prirodne, kulturne i gastronomske znamenitosti i ljepote cresko-lošinjskog otočja. Sudionici će tako moći razgledati gradove Cres i Mali Lošinj, malološinjski Muzej Apoksiomena te iskusiti panoramski let avionom iznad otočja.

Za vrijeme boravka u uvali Čikat na otoku Lošinju sudionici utrke bit će smješteni u najekskluzivnijem hotelu u uvali Boutique Hotelu Alhambra 5*, ponosnom članu grupacije Small Luxury Hotels of the World i prestižne američke mreže vodećih turističkih subjekata Virtuoso.

> Hvala, Jadranka: Od Zagreba do Lošinja za samo 45 minuta

Za Boutique Hotel Alhambra karakteristične su najviša razina personalizirane usluge te vrhunska enogastroponuda. Stoga će sudionici utrke smješteni u Alhambri kušati specijalitete chefa Melkiora Bašića u hotelskom à la carte restoranu Alfred Keller, zasnovane na lokalnim namirnicama i autentičnim okusima dvaju otoka. Plan je projekta Pink Wing nastaviti unaprjeđivati turističku promociju Hrvatske, prije svega promociju visokog turizma, zatim promociju sigurnosti i ljepote hrvatskih prometnica, sportsko-automobilističku promociju te promovirati humanitarno djelovanje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju