Niste li još upisali u svoje kalendare jednu od najljepših brdsko-biciklistička utrka u Hrvatskoj, imajte na umu da je Uvati Vitar, ove godine 17. do 19.svibnja. 

Rekreativna utrka u srcu Brača potvrdit će još jednom zašto je ovaj otok toliko poseban te kako se lako „navući“ na čarobne morske vizure i prirodu u kojoj se gušta s dva kotača.

Četristotinjak natjecatelja starta iz Sutivana na stazama različite dužine i zahtjevnosti: Od Bonace (20+ km) do Vitra (40+ km) do Bure (70+ km) svatko može pronaći nešto po svojim željama - i kondiciji.

Obzirom na rastući trend e-bike populacije, organizatori su ove godine na Uvati Vitar odlučili uvesti i e-bike kategoriju. E-bike maraton će se voziti na stazi Vitar 40+, a dopušteni su električni Pedelec bicikli s EPAC sistemom (Electric Power Assisted Cycle), maksimalne snage 25 kW. Nemate li e-bicikl za utrku, nekoliko e-modela možete unajmiti. Start ove kategorije bit će vremenski odvojen od ostalih natjecatelja, a najbrži će biti nagrađeni medaljama i nagradama sponzora.

Uvati Vitar - 4 Uvati Vitar - 4 (Foto: Uvati Vitar)

Očekuje se i niz popratnih događanja u Sutivanu, baš kao i prošle godine kada se osim finog vina i domaćih zalogaja moglo istražiti novitete na promocijama bicikla i e-bicikla, do igranja nagradnih igara i zabavnog programa za posjetitelje.Svejedno naginjete li biciklizmu ili samo uživanju uz more, Sutivan i Uvati Vitar 2019. odličan su izbor za punjenje baterija na suncu.

Za sve natjecatelje te njihovu pratnju, dogovorena je jedinstvena promotivna cijena od 115 kn po noćenju (u dvokrevetnom smještaju).

Cijeli program, satnice utrka, informacije o smještaju, prijevoz iz Zagreba i svemu ostalom, dostupni su na službenoj stranici utrke Uvati Vitar ili na  Facebooku.

A kako izgleda vožnja biciklom po Braču u proljeće, ne treba valjda posebno opisivati? Samo kliknite na video: 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju