Prosječna štruca kruha ima rok trajanja od 24 sata. No kupljeni kruh nije uvijek mekan i svjež. Kupite li u trgovini tvrđu štrucu, ne očajavajte. Postoji način da omekšate njegovu sredinu, a koricu učinite hrskavom i ukusnom kao da je upravo ispečena.

Voda se u pećnici pretvara u paru što rehidrira površinu i unutrašnjost kruha, dok toplina osnažuje koru i čini je hrskavom kao da je upravo pečena. 1. Stavite štrucu kruha pod mlaz vode
Tvrdu štrucu kruha stavite pod mlaz vode ili je dobro namočite u posudi s vodom. Upotrijebiti možete hladnu ili toplu vodu. Nemojte se plašiti tekućine. Da bi trik uspio, kruh mora biti dobro namočen.

2. Stavite peći kruh
U prethodno zagrijanu pećnicu stavite peći kruh na 150 ili 160 Celzijevih stupnjeva oko šest do sedam minuta. Izvadite kruh iz pećnice, narežite ga i uživajte u okusu.

Ako imate na raspolaganju veliku štrucu kruha, pečenje možete produljiti na 10 do 12 minuta.

3. Zašto pali ovaj trik?
Voda se u pećnici pretvara u paru, što rehidrira površinu i unutrašnjost kruha, dok toplina osnažuje koru i čini je hrskavom kao da je upravo pečena.

Važan savjet:

Ako kruh ima neugodan miris, a na površini ima znakove kvarenja i plijesni, bacite ga u smeće. Takvom kruhu nema pomoći i nemojte ga jesti.

5 zdravih namirnica koje je bolje izbjegavati kad smo bolesni Brokula - 2 Špinat Orasi +1 Jela s kupusom - 4