Jeste li ikada pokušali napuniti cannellone umakom? Ova cjevasta vrsta tjestenine se ne kuha na klasičan način već se nadjeva umakom od mljevenog mesa, kombinacijom sira ricotte i špinata ili nekim trećim gastronomskim čudom.

Nadjevene velike cjeve potom se uranjanju u klasičan umak od rajčice te bešamel i termički obrađuju u pećnici oko četrdeset minuta što im daje fantastičnu sočnost.

No ako ste ikad kupili paket cannellona vjerojatno znate da punjenje nije najlakši zadatak. Rupe su obično premale da bi se tjestenina uspješno napunila uz pomoć čajne žličice ili kojeg drugog tradicionalnog pomagala. S čajnom žličicom vrlo je teško napuniti cannellone S čajnom žličicom vrlo je teško napuniti cannellone (Foto: Stockfood)

No, nemojte očajavati. U tom zadatku može vam pomoći obična plastična vrećica.

Ohladite umak kojim želite nadjenuti cannellone, stavite ga u običnu plastičnu vrećicu, istisnite sav višak zraka iz vrećice i odrežite škarama rub.

Jednom rukom držite vrećicu s umakom i propuštajte ga kroz cannelloni, a drugom rukom pridržavajte tjesteninu, odnosno blokirajte da smjesa ne izađe kroz drugu stranu.

Napunjene cannellone položite u vatrostalnu posudu ispunjenu umakom od rajčice, te ih prekrijte istim umakom da budu potpuno prekrivene. Upravo će umak omogućiti da se tjestenina termički obradi do kraja.

U YouTube videu pogledajte kako cannellone puni i priprema Gennaro Contaldo, mentor Jamieja Olivera. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju