U pripremi jela slavni britanski chef najčešće koristi vrstu engleskog krumpira – Maris Piper. On vjeruje da će krumpir biti finiji ako ga prvo stavite kuhati u slanu i vruću vodu na desetak minuta.
Komade ocijeđenog i djelomično ohlađenog krumpira potom stavlja u lim za pečenje koji je prethodno premazao ekstradjevičanskim maslinovim uljem, maslacem ili pačjom masti. Pritom valja znati da će vam pačja mast zagarantirati najveću hrskavost.
U lim stavlja uvijek samo jedan sloj krumpira kako bi se ravnomjerno ispekli te ih dobro posoli i popapri.
Krumpire stavlja peći u zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu.
Potom krumpire vadi iz pećnice, a gnječilom za pire nježno stišće površinu pečenih zlatnih komadića kako bi ih ujednačio.
Tek onda dodaje začinsko bilje. Obično natrga nešto ružmarina, začini ga uljem i octom te doda nekoliko češnja češnjaka. Tu mješavinu prelije preko napola pečenih krumpira te ih ponovo stavi u pećnicu na još 25 do 30 minuta dok se ne ispeku do kraja.
Kako Jamie Oliver radi savršene pečene krumpire, pogledajte u njegovu videu na YouTubeu.