Svjetsko prvenstvo u gađanju graškom

Na ovom prvenstvu koje se održava u britanskom Cambridgeshireu, natjecatelji gađaju metu iz improvizirane „pljuce“, a meci su im, ni manje ni više nego - zrna graška. Pobjednike očekuju novčane nagrade, a ovo prvenstvo prate i brojni sponzori. Mislite li da boli ako vas pogodi?

Guranje sira niz brdo

Naravno, i dalje smo na otoku. Coopers Hill u Gloucestershireu mjesto je koje rado jednom godišnje posjete svi ljubitelji sira i dobre zabave. Zadatk koji je postavljen pred natjecatelje jest pretrčati brdo u smjeru prema dolje u utrci za pravim kolutom sira. Ako mogu hrtovi za lažnim zecom... Ne treba ni reći kako su na ovom natjecanju ozljede više pravilo nego iznimka - zbogom ligamenti.

Festival rajčice

Originalnog naziva „La Tomatina“. Održava se svake posljednje srijedu u kolovozu u španjolskom gradiću Bunol, a za vrijeme trajanja festivala na gađanje se potroši oo 130 tona rajčica. Posjetiteljima su na raspolaganju i pokretni tuševi, a festival svake godine posjeti nekoliko desetaka tisuća ljudi. Pizza je u zraku, a tek šalša...

Utrka s palačinkama

Održava se u britanskom gradu Olneyu, a ona označava zadnje jelo prije korizme. Održava se od 15. stoljeća, kad je prema legendi jedna žena zakasnila u crkvu, upravo zbog pripremanja palačinki. Kako nije htjela propustiti misu, protrčala je mjestom noseći tavu s palačinkama. Ista ovakva utrka odvija se i u američkoj državi Kansas.

Hrvanje u krumpirima

Svake se godine u kolovozu u američkom gradu Barnesvilleu održava festival krumpira. Naravno, krumpire ovdje možete pojesti na tisuću načina, ali i probati kako izgleda hrvanje u ukusnom pireu…


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju