Galerija Melanzane alla parmigiana 1 Stefano Cosattini sa svojom torticom od patlidžana i rajčice s parmezanom 1 Melanzane alla parmigiana 1 Stefano Cosattini kaže da melanzane alla parmigiana Talijani rade barem jednom tjedno 1

U trendu Kadulja - 1 Kadulja ili žalfija Više od začina: Čudesna mediteranska "biljka koja liječi sve" Tušt ili portulak - 6 Tušt ili portulak A trebali bismo je (često) jesti: Superhrana koju gazimo, čupamo i bacamo Galette sa šljivama Miriše na još... Ne može jednostavnije: Recept za savršenu pitu sa šljivama zbog koje ćete progovoriti francuski

Nakon prejednostavne tjestenine sa sezonskim povrćem, slavni chef Stefano Cosattini otkrio nam je recept za još jednostavnije jelo koje se jede u cijeloj Italiji. Patlidžani s rajčicom i parmezanom peku se i jedu u talijanskim domovima barem jednom tjedno, i to con gusto kaže chef Cosattini. 

Ovo jelo inače se priprema u protvanu, a nama je ovaj put pokazao kako se može pripremiti u obliku malih tortica ''porcijašica''.

Melanzane alla parmigiana

Sastojci (za 4 osobe): 
2 patlidžana
4 rajčice
2 mozzarelle
1 šalica parmezana
malo maslinova ulja
svježi bosiljak za ukras
umak od rajčice

Stefano Cosattini sa svojom torticom od patlidžana i rajčice s parmezanom Stefano Cosattini sa svojom torticom od patlidžana i rajčice s parmezanom (Foto: Sandro Sklepić)

Priprema:

1. Posudice za tortice ili protvan namastite s malo maslinova ulja.

2. Patlidžane narežite na ploške debljine oko jedan centimetar, lagano ih prepržite na tavi na vrućem maslinovu ulju te ih posolite.

3. U kalup ili u protvan slažite ih redom – prvo patlidžane, pa svježe rajčice narezane na kriške, pa natrganu mozzarelu i prstohvat parmezana te sve ponovite redom i završite s mozzarelom i parmezanom.

4. Stavite peći na 200 Celzijevih stupnjeva oko pola sata.

5. Torticu od patlidžana zalijte umakom od rajčice i ukrasite s malo parmezana i svježeg bosiljka.