Nakon prejednostavne tjestenine sa sezonskim povrćem, slavni chef Stefano Cosattini otkrio nam je recept za još jednostavnije jelo koje se jede u cijeloj Italiji. Patlidžani s rajčicom i parmezanom peku se i jedu u talijanskim domovima barem jednom tjedno, i to con gusto kaže chef Cosattini.
Ovo jelo inače se priprema u protvanu, a nama je ovaj put pokazao kako se može pripremiti u obliku malih tortica ''porcijašica''.
Melanzane alla parmigiana
Sastojci (za 4 osobe):
2 patlidžana
4 rajčice
2 mozzarelle
1 šalica parmezana
malo maslinova ulja
svježi bosiljak za ukras
umak od rajčice
Stefano Cosattini sa svojom torticom od patlidžana i rajčice s parmezanom (Foto: Sandro Sklepić)
Priprema:
1. Posudice za tortice ili protvan namastite s malo maslinova ulja.
2. Patlidžane narežite na ploške debljine oko jedan centimetar, lagano ih prepržite na tavi na vrućem maslinovu ulju te ih posolite.
3. U kalup ili u protvan slažite ih redom – prvo patlidžane, pa svježe rajčice narezane na kriške, pa natrganu mozzarelu i prstohvat parmezana te sve ponovite redom i završite s mozzarelom i parmezanom.
4. Stavite peći na 200 Celzijevih stupnjeva oko pola sata.
5. Torticu od patlidžana zalijte umakom od rajčice i ukrasite s malo parmezana i svježeg bosiljka.