• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #što kuhati

Tjedan talijanske kuhinje: Prejednostavna tjestenina chefa Stefana Cosattinija

Povodom Tjedna talijanske kuhinje u organizaciji ICE (Talijanski institut za vanjsku trgovinu) uvukli smo se u kuhinju jednog od njezinih najvećih promotora u Hrvatskoj, chefu restorana hotela Le Premier Stefanu Cosattiniju.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 19.11.2022 13:50 komentari
viber Created with Sketch.
Pasta Paccheri all\'ortolana
Pasta Paccheri all\'ortolana (Foto:Sandro Sklepić)

Galerija Pasta Paccheri all'ortolana 2 Pasta Paccheri all\'ortolana 2 Pasta Paccheri all\'ortolana 2 Pasta Paccheri all\'ortolana 2

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Tjestenina u bijelom umaku Najbrži kuhani ručak Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta Kviz općeg znanja - 5 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut

 

Ovaj italo Purger prije dvadesetak godina vodio je kuhinju u tada najluksuznijem zagrebačkom hotelu InterContinental (današnji Westin), a potom su slijedili su angažmani u brojnim hrvatskim restoranima poput Allegra, Sorisa, Ville Dubrovnik, Incontra, Dubravkina puta i ondašnjeg Stefana u Bogovićevoj.

Priznati chef ispeglao je svoju virtuoznost dugogodišnjim radom u inozemstvu, u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Americi i Japanu. Svojedobno je ovjenčan i Zlatnom kapom (Cappello d'Oro) zbog promicanja talijanske kuhinje u svijetu, a neki su restorani tijekom njegove "vladavine" dobili i Michelinove zvjezdice.

No Stefano ne mari za zvjezdice zbog kojih su si neki svjetski chefovi čak i oduzimali život kada bi ih izgubili. Za njega je glavna odlika talijanske kuhinje ljudi, oni koji kuhaju sa srcem, zbog malih rituala druženja za stolom, a najveće nagrade su mu osmjesi na licima ljudi za koje kuha.

U Hrvatskoj je ostao jer se zaljubio u Hrvaticu s kojom ima i dvije kćerke, a odnedavno je postao i djed! Doma većinom kuha njegova supruga, on kuha samo u posebnim prilikama, za blagdane kako bi joj pomogao. Njezino najdraže jelo mu je grah u kojem, kako kaže žlica stoji uspravno. Chef Cosattini kaže kako hrvatska kuhinja ima mnogo sličnosti s talijanskom pogotovo ona dalmatinska. No kao najveću grešku kako kod nas tako i u svijetu navodi prekuhavanje tjestenine. Zato je za nas pripremio jednu tjesteninu od sezonskog povrća koja se, naravno u Italiji jede kao predjelo i ostavio nam recept koji ćemo sigurno barem jednom tjedno raditi za svoje ukućane.

RECEPT- Pasta Paccheri all'ortolana

Sastojci: (za 4 osobe)

400g tjestenine paccheri
Pola patlidžana narezanog na sitne kockice
1 tikvica narezana na sitne kockice
1 paprika narezana na sitne kockice
4 žlice umaka od rajčice
Sol papar
Nekoliko listića svježeg bosiljka
1 mozzarella di buffalo
2dcl vrhnja
Pola šalice parmezana
3 žlice maslinovog ulja

Priprema:
1. Na vruće maslinovo ulje stavite sitne narezane kockice povrća i prepecite ih sa svih strana.

2. Zatim ih posolite i popaprite te im dodajte umak od rajčice, a pred kraj malo svježeg bosiljka.

3. Tjesteninu skuhajte tako da bude al dente te ju, kad je gotova direktno iz slane vode prebacite u tavu s umakom. Dodajte joj malo parmezana te sve dobro sjedinite.

4. Napravite kremu od mozzarele tako da je stavite u zagrijano vrhnje, kratko kuhate te ju štapnim mikserom izmiksate.

5. Tjesteninu poslužite tako da na dno tanjura stavite dvije žlice kreme od mozzarelle i na nju tjesteninu. Ukrasite s nekoliko listića bosiljka.

 

  • #što kuhati
  • #Stefano Cosattini
  • #tjedan talijanske kuhinje
  • #Italija
  • #ice
  • #tjestenina
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Bakalar na portugalski ili kako je jedan Norvežanin odlučio da mu jug - bolje odgovara
Jug im bolje paše
Recept za bakalar na portugalski: Jelo koje će raspametiti svakog gurmana
Adventska putovanja koja mirišu na kuhano vino i zimsku čaroliju
Jednodnevni izleti
Adventska putovanja koja mirišu na kuhano vino i zimsku čaroliju
Kremast, hrskav i čokoladan: Recept za prefini desert koji miriše na rum i bademe
Lako ga je voljeti
Kremast, hrskav i čokoladan: Recept za prefini desert koji miriše na rum i bademe
Bolje od štrukli? Recept za palačinke u juhi koje Talijani obožavaju jesti za Božić
Dajte im šansu
Bolje od štrukli? Recept za palačinke u juhi koje Talijani obožavaju jesti za Božić
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Mozartovo selo: Alpska idila u koju poznati skladatelj nikada nije kročio
St. Gilgen
Mozartovo selo: Alpska idila u koju poznati skladatelj nikada nije kročio
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu konačno je otvoren
Kroz ušicu igle
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu napokon je otvoren
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Sin poznate pjevačice završio u istražnom zatvoru
Objavljeni detalji
Sin poznate hrvatske pjevačice završio u istražnom zatvoru: Napao indijske dostavljače, ukrao im bicikle i novac
Evo kolike će božićnice dobiti zaposleni u državnim firmama: Neki se vesele, neki hvataju za glavu
HO! HO! HO!
Evo kolike će božićnice dobiti zaposleni u državnim tvrtkama: Neki se vesele, neki hvataju za glavu
Blizu RIjeke potres od 1,5 stupnjeva po Richteru: Građani javljaju buku, trešnju i tutnjavu
EPICENTAR 16KM OD RIJEKE
Potres u blizini Rijeke: "Dosta je zatreslo", "Zvuk poput grmljavine", "Tutnjava i treskanje"
show
Severina čestitala rođendan dobrom prijatelju Borisu Ružiću
''Ako itko zaslužuje...''
Seve ne skriva emocije prema posebnom muškarcu u njezinu životu: ''Voljeno moje biće...''
Rada Manojlović pokazala je luksuzno uređen stan na Voždovcu
luksuzan stan!
Srpska zvijezda pokazala djelić svog doma vrijednog 250 tisuća eura, 3D zidovi su pun pogodak!
Kako izgleda stan Joška Gvardiola u Zagrebu?
u zagrebu
Kako izgleda stan Joška Gvardiola? Nećete vjerovati kakav luksuz skriva ovih 160 kvadrata
zdravlje
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Piše liječnik
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Zanimljivo rješenje
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Reakcije gostiju su sve
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Znanje nije Google – ovaj kviz pokazuje tko zaista zna
Pokažite što znate!
Znanje nije Google – ovaj kviz pokazuje tko zaista zna
tech
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Srušen mit njegova uzroka
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
sport
Nogometaši Rijeke pobijedili su Celje s 3:0 u 5. kolu Konferencijske lige.
Furiozno drugo poluvrijeme
Slovenska senzacija pala na Rujevici! Rijeka zakoračila prema europskom proljeću
Kovačević kao pokvarena ploča: Je li za sve kriv trener ili Dinamo ne može bolje?
Komentar Ivice Mede
Kovačević kao pokvarena ploča: Je li za sve kriv trener ili Dinamo ne može bolje?
Betis protutnjao Zagrebom: Španjolci održali lekciju Kovačeviću i Modrima
Loša predstava
Betis protutnjao Zagrebom: Španjolci održali lekciju Kovačeviću i Modrima
tv
MasterChef: Potreseni Mark izjavio: "Pukli su mi snovi!" Hoće li nastaviti do kraja?!
TEŠKO!
Potreseni Mark izjavio: "Pukli su mi snovi!" Hoće li nastaviti do kraja?!
MasterChef: Večeras doznajemo rasplet napetog gastroduela - Stipe će zbog jednog jela pozeleniti!
NE PROPUSTITE!
Večeras doznajemo rasplet napetog gastroduela - Stipe će zbog jednog jela pozeleniti!
Kumovi: Cijelu je krivicu svalila na njega – hoće li ih ovo spasiti?
KUMOVI
Cijelu je krivicu svalila na njega – hoće li ih ovo spasiti?
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
analiza migracija
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
lifestyle
Recept za vjenčiće s malinama
Odličan recept!
Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti
Ulična moda Zagreb sako s puf predimenzioniranim ramenima 2025.
Dašak visoke mode
Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena
Nina Badrić u zelenoj Arrange haljini s Asosa 2025.
Upečatljiva i glamurozna
Kažu da crvena najviše plijeni, ali Nina Badrić zna da jedna boja može biti još dojmljivija kada je nosi dama
sve
Recept za vjenčiće s malinama
Odličan recept!
Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti
Ulična moda Zagreb sako s puf predimenzioniranim ramenima 2025.
Dašak visoke mode
Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena
Severina čestitala rođendan dobrom prijatelju Borisu Ružiću
''Ako itko zaslužuje...''
Seve ne skriva emocije prema posebnom muškarcu u njezinu životu: ''Voljeno moje biće...''
Torta od ricotte i kruške s biskvitom od lješnjaka
Dolce vita

Nije tiramisu! Talijanski desert chefa Stefana Cosattinija za prste polizati

Iako je tiramisu jedan od najpoznatijih talijanskih deserata, u Tjednu talijanske kuhinje u organizaciji Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu (ICE) chef luksuznog restorana Le Premier Stefano Cosattini odlučio nas je upoznati s jednom finom i našim susjedima vrlo poznatom slasticom – tortom od kruške i ricotte s biskvitom od lješnjaka.

NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Tripice Zanimljivosti
    Bye-bye, mamurluče!

    Hrana koja "diže iz mrtvih" nakon novogodišnjeg tuluma

  • Torta od ricotte i kruške s biskvitom od lješnjaka Hrana i piće
    Dolce vita

    Nije tiramisu! Talijanski desert chefa Stefana Cosattinija za prste polizati

  • Bakalar na portugalski Hrana i piće
    Jug im bolje paše

    Recept za bakalar na portugalski: Jelo koje će raspametiti svakog gurmana

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close