Kako bi se spriječilo iseljavanje koje u ruralnim područjima nezaustavljivo napreduje, Talijani prodaju stare kuće za cijenu espressa. S obzirom na veliki interes otvorili su i internetske stranice na kojima potencijalni kupci mogu razgledati fotografije, provjeriti točne lokacije i kupiti svoju nekretninu za 1 euro bez previše komplikacija.

Stotinjak kuća prodaje se u Mussomeliju na Siciliji, ali osim kovanice od eura potrebno je ostaviti polog od 37 tisuća kuna kako bi se vlasti osigurale da će novi stanovnici uložiti u obnovu kupljene nekretnine unutar tri godine.

Mussomeli je na oko pola sata vožnje od Agrigenta, gdje se nalazi veličanstvena Dolina hramova - Valle dei Templi, najvažnija znamenitost na Siciliji i ponos Talijana. Onima koji traže grad bez kriminala i vole tople zime Mussomeli bi se mogao svidjeti.

Zungoli također ima svoje „kuće za trku“ - to se malo selo u obliku puža nalazi blizu Napulja, a dobilo je i nagradu za najljepše u Italiji 2015. godine.

Zungoli privlači ljubitelje prirode i bickliste, kao i gurmane što dolaze uživati u specijalitetima od domaće tjestenine. Polog za kuću je oko 15 tisuća kuna, bez kojeg će ostati oni koji ubrzo nakon kupnje ne krenu s renovacijom. Više o kućama za euro u lijepom selu potražite ovdje.

Špageti bolonjeze Putovanja Talijani zavapili: "Molimo vas, ne naručujte špagete bolonjeze!"

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju